Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Α.Μέρκελ «σφυρίζει» την λήξη για Σύνοδο Κορυφής: «Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε σήμερα»

Α.Μέρκελ «σφυρίζει» την λήξη για Σύνοδο Κορυφής: «Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε σήμερα»
Μειώνονται και άλλο οι επιχορηγήσεις και αυξάνονται τα δάνεια (Μνημόνια)

Απαισιόδοξη εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ για πιθανή συμφωνία σήμερα,
τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής, για το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς αν και επισήμως δεν βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας αλλά στο παρασκήνιο ανήκει και αυτή στις χώρες των σκληρών που θέλουν ένα Ταμείο Ανάκαμψης βασισμένο στα δάνεια και τα μνημόνια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως είναι πιθανό οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην καταλήξουν σε συμφωνία κατά την τρίτη ημέρα των συνομιλιών τους σχετικά με τα σχέδια για ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών, που έχουν πληγεί πολύ εξαιτίας του κορωνοϊού.


«Υπάρχει πολλή καλή θέληση αλλά και πολλές θέσεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου έγινε λίγες ώρες πριν από τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να ξεκινήσει στη μία, ώρα Ελλάδας. Από τη μεριά του,  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μια προθυμία για συμβιβασμό ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα ταμείο οικονομικής ανάκαμψης στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτή δεν πρέπει να είναι εις βάρος των φιλοδοξιών για την Ένωση.


«Η προθυμία για συμβιβασμό δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από τη νόμιμη φιλοδοξία που πρέπει να έχουμε», είπε κατά την άφιξή του για την τρίτη ημέρα της συνόδου κορυφής. «Θα δούμε τις ερχόμενες ώρες αν αυτά τα δύο είναι συμβατά». «Δεν είναι θέμα αρχής, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, και επειδή οι χώρες μας το χρειάζονται -- και χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρέθηκαν και χθες αντιμέτωποι με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ,  αδυνατώντας να ομονοήσουν κάτω από ένα κοινό πλαίσιο κατανομής των 750δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, με τη Σύνοδο Κορυφής να παρατείνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα. Έτσι,  οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κάθονται και πάλι στο τραπέζι το μεσημέρι στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Ξεκινώντας από μια καλύτερη -σε επίπεδο ευρωπαϊκών ισορροπιών βάση-τη σημερινή ημέρα, η νέα συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια», σε μια κίνηση κατευνασμού των χωρών της Βόρειας Ευρώπης.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις