Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Απόφαση σκάνδαλο για αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών που πλήττει και στρατιωτικούς

Η Ολομέλεια του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. στην 11η /26-6-2020 συνεδρίασή της αποφάσισε την επικαιροποίηση του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων
σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως  και αναφέρει ότι ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου.
http://www.doatap.gr/gr/news_extended.php?post_id=783

Μέχρι σήμερα οι δια ζώσης εξετάσεις των εξ αποστάσεων εξωτερικού πραγματοποιούταν σε εξεταστικά κέντρα σε διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια ή σε  ειδικά διαμορφωμένους μισθωμένους χώρους ως εξεταστικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς  τακτική έχει και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) που εδρεύει στη Πάτρα.

Η απόφαση αυτή είναι σκάνδαλο και δημιουργεί ερωτηματικά για τους ποιους εξυπηρετεί αυτή η απόφαση.  Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, μέσα σ αυτούς και στελέχη των ΕΔ της χώρας που επέλεξαν για επαγγελματικούς λόγους αυτό τον τρόπο σπουδών  και μάλιστα επέλεξαν πανεπιστήμια της Κύπρου ως ηθική επιλογή ως πανεπιστήμια του Ελλαδικού χώρου. Ίδη πολλοί στη Κύπρο και στην Ελλάδα μιλούν για «χτύπημα» της Ελλάδας στη Κύπρο και αυτό γιατί εξαίρεσαν εντέχνως το ΕΑΠ.

Πέρα από αυτό αναρωτιόμαστε πως η Κυβέρνηση υπέρμαχος  των  ιδιωτικών κολλεγίων στη χώρα, επιτρέπει το ΔΟΑΤΑΠ να ευνουχίζει πανεπιστημιακά ιδρύματα άλλων χωρών, απαιτώντας από χιλιάδες Έλληνες φοιτητές να ταξιδεύουν στη χώρα που εδρεύει κάθε πανεπιστήμιο για την εξεταστική τους. Πρόκειται για εκβιασμό; Σε ποιους; Θέλετε να στρέψετε Έλληνες πολίτες και πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά της χώρας μας;  Θα πρέπει η Κυβέρνηση άμεσα να πάρει θέση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις