Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο ”Charles de Gaulle” στ΄ανοιχτά της Σύρτης προς υποστήριξη του LNA κατά της Τουρκίας!!

Γαλλική επιχείρηση στ΄ανοιχτά της Σύρτης προς στρατιωτική υποστήριξη των δυνάμεων του Sirte του Haftar. Μια τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η Γαλλία
έχει εντείνει τις κινήσεις της στη Λιβύη.Η εφημερίδα “AYDINLIK” ανέφερε σε μια αναφορά της που μεταφράστηκε στο arabi21 ότι η Γαλλία έχει δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων στο αεροπλανοφόρο της “Charles de Gaulle” που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, 80 χλμ. από την πόλη της Σύρτης.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Macron εποπτεύει προσωπικά τις δραστηριότητες της χώρας του στη Λιβύη ενώ ο στρατός του LNA προετοιμάζεται για τη μάχη της Sirte-Jufra.

Η εφημερίδα “AYDINLIK” τόνισε ότι, εκτός από τα γαλλικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν αποστολές πληροφοριών και αναγνώρισης στη Λιβύη, οι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πολιτοφύλακες από το Τσαντ.

Πρόσθεσε, ότι η Γαλλία παρέχει υποστήριξη πληροφοριών και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον LNA έναντι της κυβέρνησης Al-Wefaq.

Εξήγησε ότι τον περασμένο Μάιο, 60 Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαίδευσαν μαχητές πολιτοφυλακών στη Λιβύη.

Και ανέφεραν πηγές, ότι ο GNA, στα τέλη του περασμένου έτους, βρήκε αντιαρματικά γαλλικά τα οποία ήταν στην κατοχή πολιτοφυλακών του Χαφτάρ, στην πόλη “Γκαριάν” αφότου την κατέλαβε ο GNA.A

1

Η εφημερίδα δήλωσε ότι η πρόοδος που σημείωσε ο GNA, μετά την υποστήριξη της Τουρκίας και τις απώλειες που υπέστη ο Χαφτάρ, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο Παρίσι.

Πρόσθεσε ότι στη Γαλλία υπάρχει ανησυχία ότι μια ήττα του Χαφτάρ θα υπονομεύσει τα συμφέροντά της στη Βόρεια Αφρική.

Ανέφερε επικαλούμενη πηγές, ότι ο Μακρόν αποφάσισε πρόσφατα να εντείνει την απαραίτητη υποστήριξη στην πολιτοφυλακή Χαφτάρ έναντι του GNA ο οποίος ετοιμάζεται να κινηθεί προς τη Σύρτη και την al Jufra.

Αίθουσα πτητικών λειτουργιών σε αεροπλανοφόρο εκτός Sirte

Εξήγησε ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν μια αίθουσα επιχειρήσεων στον αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», 80 χλμ βόρεια της Sirte, την περιοχή που είναι η πιο σημαντική τώρα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

Επισήμανε ότι η αίθουσα επιχειρήσεων κατευθύνει τα αεροσκάφη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα αεροπλάνα πορείας να πετούν τακτικά πάνω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.

Αποκάλυψε ότι 12 στρατιώτες της «Γαλλικής Ξένης Λεγεώνας» παρείχαν συμβουλευτικό έργο και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους 700 μισθοφόρους του Τσαντ.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα αποσταλεί για παροχή αεροπορικής υποστήριξης από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία στην πόλη Sirte, εάν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την εφημερίδα, οι άμεσες επαφές έχουν αυξηθεί πρόσφατα μεταξύ της ομάδας Γάλλων συμβούλων που σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο Μπενίν της Βεγγάζης, και της ηγεσίας της πολιτοφυλακής του Χαφτάρ, εκτός από τις αιγυπτιακές δυνάμεις που βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη.

dimpenews.com


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις