Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύματα φόβου από τουρκικά ΜΜΕ για την συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η «γαλάζια συμμαχία» Ελλάδας - Ισραήλ προξενεί φόβο στηνΤουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας δεν μπορούν να το κρύψουν.


Πριν από καιρό είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr το σενάριο συνεργασίας με τους Ισραηλινούς στο θέμα αναβάθμισης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A σε επίπεδο εφάμιλλο των D, με ισραηλινής σχεδίασης συστήματα. Πλέον φαίνεται ότι αυτή η συνεργασια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με τους Τούρκους να επικαλούνται ελληνικά δημοσιεύματα και να εκφράζουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους - αν όχι τρόμο - για τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Η τουρκική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα άμυνας, defenceturk αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμα της στο θέμα αναβάθμισης των 19 ελικοπτέρων Apache πρώτης γενιάς που έχει η Ελλάδα, με ισραηλινά συστήματα έναντι 35 εκατ. Ευρώ.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο από κάθε τι άλλο, όμως, τους Τούρκους αναλυτές είναι το ενδεχόμενο εξοπλισμού με πυραύλους SPIKE NLOS που θα προσδώσει αυξημένη εμβέλεια σε συνδυασμό με τα νέας τεχνολογίας ηλεκτροπτικα συστήματα, με δυνατότητα προσβολής εχθρικών στόχων σε ακτίνα άνω των 32 χιλιομέτρων.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις