Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

«Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια» – Πρόταση-«σεισμός» από κυβερνητικό βουλευτή

Θα το κάνουμε όμως;
Στον απόηχο της ολοένα και αυξανόμενης -τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά-
τουρκικής προκλητικότητας, «έπεσε» από κυβερνητικό βουλευτή η πρόταση για άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 μίλια στα 12.

Θυμίζουμε πως εδώ και αρκετά χρόνια αυτή η κατά τα άλλα επιτακτική και νόμιμη κίνηση της Ελλάδας αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου) για τους Τούρκους.


Η πρόταση Στυλιανίδη
Ο πρώην Καραμανλικός Υπουργός και νυν βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά πρέπει να απαντήσει για την Αγία Σοφία έξυπνα και μεθοδικά, καταθέτοντας την επίμαχη πρόταση:

«Εμείς πρέπει να απαντήσουμε ουσιαστικά και μετωπικά με έξυπνους τρόπους. Η έρευνα στο νερό είναι ελεύθερη, η έρευνα στο βυθό είναι αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα πρέπει να παρασύρει την Τουρκία στο πεδίο της διπλωματικής μάχης.

Πρέπει η Τουρκία να καταλάβει ότι οτιδήποτε κάνει, εμείς είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τα στα 12 μίλια (τα χωρικά μας ύδατα) και να καταθέσουμε συντεταγμένες για την ΑΟΖ. Θα πρέπει να ξέρει ότι θα είμαστε και έτοιμοι στρατιωτικά να υπερασπιστούμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή παλεύει με το φάντασμα του Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή επιδιώκει να ακυρώσει 3 εμβληματικά στοιχεία της κληρονομιάς του.

Το πρώτο είναι η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης με το σπάσιμο του μετώπου στο Ιράκ, τη Συρία και το Αιγαίο. Το δεύτερο είναι ότι αμφισβητεί στη Συνθήκη του Μοντρέ βάσει της οποίας τα στενά του Βοσπόρου αποτελούν διεθνή περάσματα και τρίτον είναι η Αγία Σοφία, η οποία ερεθίζει την παγκόσμια Χριστιανοσύνη, αλλά με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν απομακρύνεται από το Διάταγμα του 1934 του Κεμάλ».

Και συνέχισε τονίζοντας πως δεν υφίσταται ζήτημα casus belli:

«Δεν είναι casus belli, είναι belli. Την ώρα που έρχεται αυτός να αμφισβητήσει την κυριαρχία de facto, εσύ θα το ασκήσεις de jure (τα κυριαρχικά δικαιώματα), με βάση διεθνές δίκαιο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο «γαλάζιος» βουλευτής εκτίμησε πως εν μέσω κρίσης στην τουρκική οικονομία και τον τουρισμό, ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να προβεί σε «κινήσεις εντυπωσιασμού».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις