Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Οι ΗΠΑ νομιμοποιούν τις τουρκικές προκλήσεις: ''Σας ευχαριστούμε για την κοινή άσκηση!''

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Nέα ''μαχαιρία'' από την Ουάσιγκτον - Για την Κυπριακή ΑΟΖ συνομίλησαν οι δύο Πρόεδροι

Eπιβεβαιώθηκε πλήρως το Πενταπόσταγμα με την χθεσινή του αποκάλυψη. Όπως αναφέραμε χθες, ''πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αρμάδα του USS DWIGHT D. EISENHOWER, έκανε εκπαίδευση χθες με την τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis στη Μεσόγειο.


Πρόκειται για ένα ''ράπισμα'' γι'αυτούς που ''έτρεξαν'' να γράψουν πως η εκπαίδευση ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί ένα ''χαστούκι'' κατά της Τουρκίας!''

Σήμερα το Πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους Τούρκους όπως μπορείτε να δείτε:

Όλα αυτά, ενώ η Ουάσιγκτον απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις με το Barbaros στη Κυπριακή ΑΟΖ!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δηλαδή άλλα ''λόγια να αγαπιόμαστε!''


🇹🇷
🇺🇸
#WorkingTogether
🇺🇸
🇹🇷
Eisenhower Carrier Strike group @TheCVN69 unit #USSVellaGulf #CG72 conducted a joint maritime exercise with #Turkish Navy's TCG KEMALREİS in the #Mediterranean Sea, July 28th. Thank you @tcsavunma for the photo!!
.
Επικοινωνία Πούτιν - Αναστασιάδη 
Επικοινωνία είχαν σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις προοπτικές γύρω από την επίλυση της κρίσης στην Κύπρο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Άγγιξαν τα περιφερειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές επίλυσης των διαφορών στην Κύπρο», ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση του.

Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν επίσης την ανάγκη «βελτίωσης του συμβατικού νομικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Bέβαια και οι ευθύνες της Ρωσίας είναι τεράστιες, καθώς ''δεν τραβούν το αυτί'' του Ερντογάν!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις