Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

OTAN KATAΛΑΒΟΥΝ TI EPXETAI ΘΑ EINAI ENOXOI ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων και τις επίσημες κυβερνητικές ενημερώσεις για την ελληνοτουρκική κρίση, εύκολα κάποιος νοήμων βγάζει το συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη.

Ακόμα πολλοί υποστηρίζουν ότι η μεγάλη μας «φίλη», Μέρκελ, μας έσωσε από πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία και ανάγκασε τον Ερντογάν να κάνει πίσω και να αποσύρει τον τουρκικό στόλο, την ίδια ώρα που περίπου 20 τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια και F-16, είναι έτοιμα να εισβάλλουν μαζί με το Oruç Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν πάρτι πάνω από το Καστελόριζο.
Ακόμα πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι τα μηνύματα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον Ερντογάν να πάψει σαν κακομαθημένο παιδί να κατή αταξίες, θα αναγκάσει τον Τούρκο πρόεδρο να συμμαζευτεί και να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από το Αιγαίο και την δια ώρα με ανακοίνωση του το τουρκικό ναυτικό κάνει γνωστό πως αυτό είναι το κυρίαρχο στο Αιγαίο και στην αναλυτική Μεσόγειο.
Ακόμα κάποιοι φαντασιόπληκτοι πιστεύουν ότι μεγάλη μας σύμμαχο, οι ΗΠΑ και μετά και τις δηλώσεις συμπαράστασης του Αμερικανού πρέσβη κύριου Πάϊατ, που αλωνίζει σαν πρωθυπουργός όλη την Ελλάδα, θα παρέμβει δυναμικά στον Ερντογάν και θα του πει να κάτσει φρόνιμα και να μην μας πιέζει.
Ακόμα κάποιοι πιο προβληματισμένοι, ίσως πιστεύουν ότι το Ισραήλ και η Αίγυπτος για το χατίρι μας θα τα βάλλει με την Τουρκία και θα διακινδυνέψει ακόμα και ολική ρήξη με τον τουρκικό στρατό.
Κούνια που μας κούναγε με όλα αυτά.
Αφού φρόντισαν όλες, τις περασμένες δεκαετίες ελληνικές κυβερνήσεις του αίσχους να εφαρμόζουν μια υποτακτική εξωτερική πολιτική, παίζοντας τον ρόλο αποικίας στα γερμανικά και αμερικανικά συμφέροντα, αφού αδιαφόρησαν σκανδαλωδώς για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τώρα βρίσκουν μπροστά τους ένα αδιέξοδο ντουβάρι που μας οδηγεί σε μια ανεπανάληπτη κρίση, καθώς οι διεθνείς συγκυρίες δίνουν το πράσινο σήμα στον Ερντογάν να κάνει το μεγάλο ατόπημα.
Αυτές οι κυβερνήσεις θα είναι υπαίτιες για ότι και αν συμβεί, αν συμβεί, και οι προδοσίες τιμωρούνται μόνο με απόσπασμα.
Αλλά και όσοι τις ψήφιζαν…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις