Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Σύντομα οι πρώτες δοκιμαστικές βολές του ευρωπαϊκού προγράμματος αντιαρματικής άμυνας LynkEU

Στο εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές βολές του ευρωπαϊκού προγράμματος αντιαρματικής άμυνας LynkEU, το οποίο έχει ως
στόχο να δημιουργήσει μια κοινή ευρωπαϊκή αντιαρματική ικανότητα BLOS (Beyond Line Of Sight) (BLOS). Στις δοκιμές το βλήμα, που θα είναι το MMP (Missile Moyenne Portée), θα εκτοξευτεί από πύργο μάχης τεθωρακισμένου οχήματος με δεδομένα στοχοποίησης από UAV. Του προγράμματος ηγείται η MBDA και συμμετέχουν 13 εταιρίες από πέντε (5) χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, αλλά δυστυχώς όχι η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε το Νοέμβριο του 2018 με προϋπολογισμό € 6,6 εκατομμύρια (η ευρωπαϊκή συμμετοχή στο κόστος είναι της τάξεως του 97%). Οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι οι Royal Military Academy,John Cockerill Defence, FN Herstal, Thales Belgium και Xenics από το Βέλγιο, Aditess, Cyprus Institute και SignalGenerix από την Κύπρο, Novadem, Safran και DELAIR από τη Γαλλία, MILREM από την Εσθονία και Carmenta από τη Σουηδία.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις