Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Ταξί: Τι ισχύει με το πρόστιμο αν ο επιβάτης δεν φοράει μάσκα - Έρχονται διευκρινίσεις

"Από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου είχαμε 18.857 σημεία ελέγχου, 1.231 παραβάσεις, ποσοστό παραβατικότητας 6,5%, 1.428 επιβληθείσες κυρώσεις εκ των οποίων 367.500 ευρώ το συνολικό ποσό των προστίμων,
ενώ 22 καταστήματα για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας" δήλωσε μιλώντας στον RealFm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.


"Όσον αφορά στα επιβατικά οχήματα δημοσίας χρήσης, πρέπει να επανέλθουμε με μια διευκρίνιση γιατί όπως είναι η ΚΥΑ αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας μπαίνει τόσο στον οδηγό όσο και στον επιβάτη. Αν στο πραγματικό περιστατικό, όπως συνέβαινε στον αντικαπνιστικό και είχες ένα μαγαζί έλεγε ο καταστηματάρχης, ο επιχειρηματίας, εν προκειμένω ο αυτοκινητιστής 'σας παρακαλώ η νομοθεσία υπαγορεύει χρήση μάσκας μέσα στο μαγαζί μου, μέσα στο αυτοκίνητό μου, και ο πελάτης αρνείται γιατί είναι κακότροπος κτλ., για να μην παίρνει το βάρος μόνο ο επιχειρηματίας, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, σαφώς επιβάλλεται πρόστιμο στον πελάτη, είναι άδικο να την πληρώνει ο επιχειρηματίας μόνο, και πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση ότι αν ο αυτοκινητιστής φοράει μάσκα, θα πρέπει το πρόστιμο να επιβάλλεται μόνο στον πελάτη" περιέγραψε.

Σχετικά με τον συνωστισμό σε μπαρ και beach bar και τους ελέγχους ανέφερε "η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εμπλέκεται πρώτον γιατί είμαστε οργανωμένοι, έχουμε προγράμματα ελέγχου, ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιθεώρησης και δεν περισσεύει κανείς. Γ.Γ. Εμπορίου, Αστυνομία, όλοι ύστερα από την εντολή του Πρωθυπουργού έχουμε βάλει τις δυνάμεις μας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του ανταγωνισμού. Οι επιχειρηματίες πρώτοι πρέπει να μας φωνάζουν και να επιτηρούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι τηρούν τα ίδια μέτρα".


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις