Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

“Κόλαση” στον Λίβανο: Ισχυρή (τεράστια) έκρηξη στη Βηρυτό με χιλιάδες δεκάδες νεκρούς και τραυματίες – Μέχρι την Κύπρο το ωστικό κύμα – Βίντεο

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές. Οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη πόλη.
Οι πρώτες αναφορές τοπικών μέσων κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Η απογευματινή έκρηξη συγκλόνισε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας και ο πυκνός καπνός “πνίγει” από το κέντρο της πόλης. Η έκρηξη φάνηκε να επικεντρώνεται γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή αφού κατέστρεψε παράθυρα μίλια μακριά.
Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.
Από τις εκρήξεις, καταστράφηκαν κτήρια και γραφεία γύρω από την πόλη. Η πηγή της έκρηξης φαίνεται πως ήταν μια μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού, ανέφερε το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με το CNN. Ένα κόκκινο σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από την πόλη μετά τις εκρήξεις καθώς οι ομάδες πυρόσβεσης έσπευσαν στο σημείο για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.



Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση ακόμη και στην Κύπρο

Αναστάτωση επικρατεί σε όλη την Κύπρο από δυνατούς κρότους που ακούστηκαν γύρω στις έξι και είκοσι το απόγευμα σε όλη την Κύπρο. Η αιτία φαίνεται να είναι το ωστικό κύμα που έπληξε το νησί από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Βυρητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις