Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Χάλκη: Διπλή τουρκική πρόκληση - Παρενόχλησαν σκάφη του λιμενικού και τύφλωναν τους χειριστές του Super Puma

Διπλή τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα στη Χάλκη, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών. Τα τουρκικά σκάφη
παρενόχλησαν τόσο σκάφη του λιμενικού αλλά και ένα Super Puma που επιχειρούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των πέντε παραπλεόντων πλοίων, στο ναυάγιο με τους μετανάστες, ήταν και το φορτηγό πλοίο “ALEXANDRA A” με σημαία Μάλτας το οποίο είχε επιβιβάσει 19 συνολικά διασωθέντες. Ο Πλοίαρχος του παραπάνω πλοίου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αργότερα ανήκει σε τουρκική ναυτιλιακή εταιρία, αν και συμμετείχε στην επιχείρηση υπό ελληνικές οδηγίες σε διεθνή μεν ύδατα, παρέδωσε τους 19 σε τουρκική ακταιωρό, η οποία εμφανίστηκε στην περιοχή του συμβάντος.

Δύο περιπολικά σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησαν τα ελληνικά επιχειρησιακά μέσα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Τα προαναφερόμενα περιπολικά σκάφη παρενόχλησαν επίσης το Super Puma με λέιζερ αλλά και μέσω ασυρμάτου. «Βρίσκεστε σε περιοχή ευθύνης της Τουρκίας. Δεν έχετε δικαίωμα. Αποχωρήσετε άμεσα». Κι ενώ αυτά συνέβαιναν δια ασυρμάτου, με λέιζερ οι Τούρκοι επιχείρησαν να καταδείξουν το σημείο που έπρεπε να επιχειρήσει το ελληνικό Super Puma για τη διάσωση ανθρώπων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΜΑΣ:

Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Είναι το διαχρονικό και διακομματικό αποτέλεσμα της ελληνικής πολιτικής του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας. Το θράσος τους έχει ενισχυθεί και μετά τα τελευταία γεγονότα με το Oruc Reis και την ελάχιστη ελληνική αντίδραση.

Όπως έγινε ευρέως γνωστό χθες σημειώθηκε ναυάγιο με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Χάλκης. Από τη πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε το ΛΣ και το ΠΝ υπό τον τακτικό έλεγχο του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης. Οι Τούρκοι άμεσα έστειλαν στη θαλάσσια περιοχή ακταιωρούς της τουρκικής ακτοφυλακής που παρεμπόδιζαν τις έρευνες των ναυαγών με το πρόσχημα πως οι ελληνικές διασωστικές δυνάμεις βρίσκονται σε περιοχή ευθύνης της Τουρκίας.

Όταν τα ελληνικά πλωτά του ΛΣ και του ΠΝ δεν αποχώρησαν οι Τούρκοι έγιναν ακόμα πιο προκλητικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκος κυβερνήτης σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πλέοντας με μεγάλη ταχύτητα επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό σκάφος Lambro 57 του ΛΣ, με το ελληνικό πλήρωμα να αποφεύγει τελευταία στιγμή τον εμβολισμό αφού κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα και ερευνούσε το σημείο για ναυαγούς εφαρμόζοντας διαδικασίες περισυλλογής ανθρώπων από τη θάλασσα.

Λίγο αργότερα άλλο πλωτό της τουρκικής ακτοφυλακής τύφλωνε τους χειριστές ελληνικού Super Puma κάνοντας χρήση φορητής συσκευής λέιζερ προς τον θάλαμο διακυβέρνησης του ελικοπτέρου που είχε απογειωθεί από τη Ρόδο και άμεσα έσπευσε στη περιοχή απόρροια της κρισιμότητας του συμβάντος.

Αντίστοιχους επικίνδυνους ελιγμούς δέχθηκε και η πυραυλάκατος «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του ΠΝ.

Καθ’ όλη τη νύχτα τα τουρκικά πλωτά προσπαθούσαν να περισυλλέξουν ναυαγούς ενώ άλλα με πλήρη οργάνωση και τουρκική καθοδήγηση προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις ελληνικές έρευνες. Είναι γεγονός πως οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Επιδιώκουν εμπλοκή με την Ελλάδα και το διατυμπανίζουν περίτρανα ενώ αξιοποιώντας την όποια ευκαιρία τους δίνεται προχωρούν σε υπερβολικά προκλητικές ενέργειες που είναι θέμα χρόνου ότι θα οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις