Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Η κατάρρευση της οικονομίας λόγω απαγορεύσεων και οι αντιδράσεις τρομάζουν τον Κ.Μητσοτάκη - Κάνει πίσω σε νέο lockdown

Η κατάρρευση της οικονομίας λόγω απαγορεύσεων και οι αντιδράσεις τρομάζουν τον Κ.Μητσοτάκη - Κάνει πίσω σε νέο lockdown
O Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, τάχθηκε κατά
ενός νέου γενικού lockdown, παρά κάποιες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αφού η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω». Παρ'όλα αυτά δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown και τους περιορισμούς που θα έχουν ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας».

«Είμαστε σε μια φάση που θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το μεταναστευτικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται στην ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να το αντιμετωπίσει, ενώ στο… τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε, συγκεκριμένα, ότι η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια.

«Έρχεστε σε μια συγκυρία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη, όπου αντιμετωπίζουμε, ταυτόχρονα, μια σειρά από κρίσεις και προκλήσεις. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ως Ευρώπη καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ τολμηρό βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη», είπε στον Άρμιν Λάσετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός όμως δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown, ή τα lockdown σε συγκεκριμένους κλάδους όπως η εστίαση και η διασκέδαση τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα η οικονομία να κινείται σε επίπεδο 50% ή και χαμηλότερα από αυτό που κινείται σήμερα, αφού αυτοί οι δύο κλάδοι αποτελούν -κακώς- τον «κινητήριο» μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα τα πρώτα «πλήγματα» έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται με την απαγόρευση των όρθιων στα clubs και τους τιμωρητικούς ελέγχους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σκορπιού στη Μύκονο ο οποίος μπορεί να φέρνει έως και 10εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ως απευθείας φόρο εισοδήματος και ο οποίος ανέστειλε τη λειτουργία του ως club, την δραστηριότητα δηλαδή που του έφερνε και τα περισσότερα έσοδα.

Όταν «κλείνει» μέχρι και ο Σκορπιός στη Μύκονο, κανένα μαγαζί δεν μπορεί να φιλοδοξεί πως θα επιβιώσει φέτος.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις