Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

«ΔΙΑΛΟΓΟ» ME KATEBAΣΜΕΝΑ TA…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Sözcü, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Saygı Öztürk, φανερώνει τι θα
ζητήσουν οι Τούρκοι στην αρχόμενη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα 24 Αυγούστου αναμένεται να γίνει η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δηλαδή αρχίζει γύρος διαπραγματεύσεων μετά από την γνωστή κρίση που προκάλεσε η Τουρκία
Δεν χρειάστηκε καν θερμό» επεισόδιο για να συρθεί η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, παρά μόνο η απειλή δημιουργίας ενός τέτοιου. Τι ακριβώς θα προκύψει από τις επαφές αυτές είναι άγνωστο, αλλά αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι εθνικές παραχωρήσεις.
Κατ’ αρχή η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, θα καταγγείλει την στρατικοποίηση των 16 νησιών του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου σαν παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης και θα ζητήσει την άμεση αποχώρηση του ελληνικού στρατού ενώ στη συνέχεια θα συζητήσουν την αμφισβητούμενη κυριαρχία επί των νησιών αυτών. Παράλληλα θα επισημάνουν τις ελληνικές…«προκλήσεις», όπως την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας στο Αγαθόνησο, που θεωρήθηκε από την τουρκική πλευρά σαν πρόκληση.
Κατά δεύτερο λόγο θα θίξουν την διάφορα που υπάρχει στο εύρος των έξη μιλίων στην θάλασσα, με το εύρος των 10 μιλίων στον εναέριο χώρο από την Ελλάδα, και θα ζητήσουν να περιοριστεί ο εναέριος χώρος ώστε να συμπέσει με τον θαλάσσιο.
Και αφού όλα αυτά προχωρήσουν κατά τις τουρκικές απαιτήσεις, τότε θα περάσουμε στο μείζων, δηλαδή στα ενεργειακά κοιτάσματα.
Με λίγα λογία κοινώς ελληνικό…ξεβράκωμα
Εμπρός λοιπόν για τον ελληνοτουρκικό διάλογο κατά τις απαιτήσεις της κυρίας Μέρκελ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις