Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ερώτηση που τον εκνεύρισε - Οι μάσκες και η ατομική ευθύνη [Βίντεο]

Μια ερώτηση που δέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα, τον ανάγκασε να ανεβάσει λίγο τον τόνο της φωνής του.


Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" μετέφερε... την οργή των πολιτών, όπως είπε, όταν ακούν τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλά για ατομική ευθύνη και να... χρίζει τη χρήση της μάσκας ως πανάκεια.

"Είπατε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι πανάκεια; Απορρίπτετε τα παγκόσμια δεδομένα με την ερώτησή σας; Δηλαδή η άποψή σας είναι ότι ο κόσμος είναι οργισμένος επειδή η χρήση της μάσκας δεν είναι πανάκεια;", ήταν αρχικά η αντίδραση του κ. Χαρδαλιά.

"Η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι πανάκεια, είναι η εθνική μας στρατηγική, είναι η παγκόσμια στρατηγική απέναντι στον κορονοϊό", ανέφερε στη συνέχεια ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως προφανώς είναι και θέμα ατομικής ευθύνης, το οποίο όμως αφορά ελάχιστους ανθρώπους, που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων.

"Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κουνάμε το δάχτυλο σε οποιονδήποτε", συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Νίκος Χαρδαλιάς, παραθέτοντας περιπτώσεις στις οποίες τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης, όπως το παράδειγμα ενός επιχειρηματία που επιτρέπει την είσοδο υπεράριθμων θαμώνων στο μαγαζί του, τον νεαρό που δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας στο σούπερ μάρκετ.

"Υπάρχει ζήτημα κρατικής ευθύνης, το κράτος όμως κάνει αυτό που πρέπει σε δύσκολες συνθήκες και αχαρτογράφητα νερά και φαίνεται ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, υπάρχει κοινωνική ευθύνη, υπάρχει ατομική ευθύνη, όταν ο καθένας κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ή διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας".

"Αυτοί όμως είναι μειοψηφία", συνέχισε. "Οι περήφανοι Έλληνες, για μια ακόμη φορά, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν και σε αυτή τη μάχη και μέσα από τις καλοπροαίρετες κριτικές τους βοηθούν και εμάς να γίνουμε καλύτεροι".

"Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει, προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης επιμέρους ζητημάτων και προσπαθούμε βήμα βήμα να χτίσουμε έναν μηχανισμό μόνιμο, που θα αφορά όχι μόνο στο υγειονομικό κόμμάτι, αλλά συνολικά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής".



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις