Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Πλώρη για... Κάρπαθο έβαλε το Oruc Reis - 55 μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! - Θα το σταματήσει κάποιος;

Πλώρη για... Κάρπαθο έβαλε το Oruc Reis - 55 μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! - Θα το σταματήσει κάποιος;
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Πλώρη για την... Κάρπαθο έβαλε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», το
οποίο από εχθές έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες προς εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα βρίσκεται 55 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό πλοίο συνοδεύεται από μία φρεγάτα MEKO-200TN, τέσσερις παλιές κορβέτες Α69 και δύο υποβρύχια στην «στενή» περιοχή του, καθώς και με δύο βοηθητικά πλοία.


Η κίνηση του «Oruc Reis» προαναγγέλθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που δημοσίευσε χάρτη για έρευνες στην περιοχή της Καρπάθου.
Η Αθήνα επιμένει στην επωδό ότι «Δεν μπορεί να κάνει έρευνες αν και έχει απλώσει τα καλώδια ερευνών επειδή κάνουν θόρυβο τα τουρκικά πλοία» και επάνω σε αυτό τον -απόλυτα ανακριβή- ισχυρισμό, έχει οχυρωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να μην δράσει στρατιωτικά κατά του τουρκικού ερευνητικού.

Φυσικά, επειδή όπως λένε και στο γήπεδο λαϊκιστί: «Όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει» θα πρέπει να δούμε αν αυτή η κίνηση του Oruc Reis (το οποίο κατά την κυβέρνηση, κάνει βόλτες χωρίς λόγο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι Τούρκοι προφανώς είναι απόλυτα ανόητοι χωρίς να έχουν καταλάβει ότι τα δικά τους πλοία κάνουν ηχητικές παρεμβολές στο δικό τους ερευνητικό) θα απαντηθεί επιτέλους με κάποιο τρόπο από την ελληνική πλευρά.

Σε ότι αφορά τα ελληνικά πλοία, δύο φρεγάτες που εναλλάσσονται, εκπέμπουν ανά 15' μήνυμα προς το Oruc Reis να απομακρυνθεί γιατί «παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα», αλλά δεν εξηγείται από την κυβέρνηση γιατί ενώ η Αθήνα από την μία υποστηρίζει ότι «το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες λόγω θορύβου των τουρκικών πλοίων που το συνοδεύουν», από την άλλη ζητούν από ένα πλοίο που δεν κάνει έρευνες -άρα δεν παραβιάζει τον διεθνή νόμο- να απομακρυνθεί από τα διεθνή ύδατα, έστω ελληνικής υφαλοκρηπίδας;

Αφού δεν κάνει έρευνες, όπως υποστηρίζουν, με ποιο δικαίωμα του ζητούν να απομακρυνθεί;

Αυτά βέβαια είναι τα αποτελέσματα της «πολιτικής της στρουθοκαμήλου» με το κεφάλι χωμένο στο χώμα, όπου ανέξοδα δηλώνεται ότι «Αν κάποιοι παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία, πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιοι είναι» και όταν αυτό συμβαίνει απλώς «Δεν βλέπουμε, δεν ακούμε και δεν μιλάμε».

Υπάρχει και μία πληροφορία ότι τα τουρκικά πλοία έχουν ζητήσει από τα ελληνικά να αποχωρήσουν από την περιοχή των ερευνών του Oruc Reis, κάτι απόλυτα λογικό, αν σκεφθούμε το μέγεθος του τουρκικού θράσους και το αντίστροφο μέγεθος της ελληνικής αντίδρασης, αλλά παρά το γεγονός ότι υπήρξε προσπάθεια επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ για να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει, τα τηλέφωνα στο ελληνικό Επιτελείο, δεν τα σηκώνει πλέον κανείς...

Απλά δεν θέλουμε να πιστέψουμε τον τουρκικό ισχυρισμό...


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις