Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΤΟ ORUÇ REİS ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ : Σσσς, ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ…ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κάποια μεγαλόσχημα ελληνικά κανάλια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ακροβατώντας μεταξύ της μάσκας του Κορνοϊού, της μεγάλης
εθνικής κρίσης και της κατάρρευσης της οικονομίας. Το πρόβλημα είναι πως θα έχουν μεγάλη τηλεθέαση χωρίς όμως να παρακούσουν τις ακριβοπληρωμένες εντολές τους να μην κλονίσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που το μόνο έργο του που είναι ικανό να κάνει, είναι να ξεπουλήσει τα πάντα.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είναι πράγματι δραματικές τις τελευταίες ώρες. Η Ελλάδα, 24 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με την Τουρκία, στην σοβαρότερη αναμφισβήτητα κρίση μεταξύ των δύο χωρών από το 1996.

Και οι μεγάλοι σύμμαχοι μας : Η Γερμανία συνεχίζει να χαϊδεύει τον αγαπημένο της «σουλτάνο», ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λένε «βρείτε τα μεταξύ σας», ο Μακρόν «στράβωσε» γιατί δεν προχώρησε ακόμα η αγορά των γαλλικών φρεγατών και ο ομόδοξος Πούτιν μάς γυρνάει την πλάτη – Ό,τι και να γίνει τις επόμενες ώρες θα είμαστε μόνοι μας, κανείς δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Κανείς ωστόσο δεν πίστεψε και πάλι ότι ο Ερντογάν δεν θα επιστρέψει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Παρά την υποκριτική διάθεση για διάλογο που εξέφρασε το καθεστώς, ήταν προφανές πως το μόνο που επεδίωκε ήταν να φέρει την κατάσταση στα άκρα. Στόχος του, να δημιουργηθεί εμπόλεμο κλίμα με την Ελλάδα, οι δύο χώρες να είναι έτοιμες να ανοίξουν πυρ και υπό το φόβο σύρραξης η Ελλάδα να αναγκαστεί να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών όπου εκεί η Τουρκία θα ζητήσει τον ουρανό με τα’ άστρα.

Σε αυτή ακριβώς την κατάσταση βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis πέρασε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (10/08) στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει απλώσει καλώδια για έρευνες, τα οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ποντίσει και δεν διεξάγει καμία έρευνα. Εξάλλου, με τόσα πλοία στην περιοχή είναι αδύνατον να διεξαχθούν έρευνες λόγω θορύβου, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Όσον αφορά τους Νεοέλληνες : το πιο ιερό πράγμα αυτή την εποχή είναι όχι η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας, αλλά…τα μπάνια του λαού, έστω και αν γίνονται με την μάσκα του Κορονοϊού.

Όσον αφορά δε την εκκλησιαστική ηγεσία : αλήθεια τι πράγμα είναι αυτό ; υπάρχει άραγε σε στιγμές μεγάλης εθνικής κρίσης ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις