Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Στέλνουν ενισχύσεις οι Ρώσοι: Αεροσκάφος An-124 πέταξε σε βάση του LNA στη Λιβύη

Το ρωσικό αεροσκάφος παρέκαμψε τον τουρκικό εναέριο χώρο
Ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη έφτασε στη Λιβύη,
μεταφέροντας άγνωστο φορτίο, πιθανώς για την ενίσχυση του μονάδων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), καθώς οι αντιμαχόμενες πλευρές προς το παρόν μετακινούν στρατιωτικό υλικό και εξασφαλίζουν ενισχύσεις για την επικείμενη μάχη της Σύρτης.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Τούρκοι φέρονται να έχουν συνάψει συμφωνία με Τσετσένους εξτρεμιστές, ενώ έχουν ήδη μεταφέρει σημαντικό αριθμό στη Λιβύη για την ενίσχυση των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Λίβυος ερευνητής που ειδικεύεται σε εξτρεμιστικές ομάδες, Ahmed Atta, αποκάλυψε ότι η Τουρκία έχει ιδρύσει εταιρεία στην Τσετσενία για να προσελκύσει τα πιο επικίνδυνα ένοπλα στοιχεία.

Ο Άττα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι «Αλ-Γκαντ» χθες, Τρίτη, δήλωσε ότι τα τσετσενικά στοιχεία ανήκουν στην Αλ Κάιντα και η Τουρκία έχει στρατολογήσει 500 ένοπλους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στη Μισράτα της Λιβύης.

Πρόσθεσε κατηγορηματικά ότι η διεθνής κοινότητα αγνόησε τις τακτικές της Τουρκίας στη Συρία και σιωπούσε ενάντια στα συσσωρευμένα εγκλήματα του Ερντογάν στη Συρία και τη Λιβύη.

Πάντως, το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος An-124, παρακάμπτοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο, απογειώθηκαν με κατεύθυνση τη Λιβύη και προσγειώθηκαν σε μία από τις αεροπορικές βάσεις που ανήκουν στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτό το αεροπλάνο εμφανίστηκε αρχικά στο αεροδρόμιο Vnukovo της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται κοντά στον τερματικό σταθμό φορτίου από τις 25 Ιουλίου, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την επίσκεψη σε αυτήν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

"Για πρώτη φορά, η Ρωσία στέλνει βαριά αεροσκάφη An-124 στη Λιβύη παρακάμπτοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο", αναφέρει το κανάλι Telegram War Journal, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες και την πορεία πτήσης του αεροπλάνου.

Το τι ακριβώς μετέφερε στη Λιβύη το ρωσικό αεροσκάφος παραμένει άγνωστο, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν μιλάμε για όπλα, καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από έγκυρες πηγές, το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M1-2 στον LNA για χρήση κατά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά αρνήθηκε κατηγορηματικά την αποστολή αεροσκαφών στη Λιβύη, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την παραπάνω εξέλιξη, αλλά και την πραγματική θέση της Μόσχας στη λιβυκή σύγκρουση.


#BREAKING: Two days ago, an An-124-100 of #Russia Air Force's 224th Flight Unit airlifted Buk M1-2 surface to air missile systems to #Libya to be used for protection of the #Libyan National Air Force bases from danger of #Turkey Air Force. RA-82014 is now back to Moscow.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις