Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Tα «γυρίζει» ο Ερντογάν: Θέλει διάλογο Ελλάδα και λύση win win - VIDEO

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον  και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισελ ανακοίνωσε πως θα έχει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

O Tούρκος πρόεδρος είπε πως κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις.
«Εμείς ως Τουρκία με την Ελλάδα ψάξαμε τη λύση τον προβλημάτων μας στον διάλογο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κι όταν δεν βρήκαμε ανταπόκριση συμπεριφερθήκαμε με την λογική της καλής γειτονίας. Mε έντονο τρόπο θέλω να υπογραμμίσω, εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός όμως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να σφετεριστεί τα δικαιώματα μας.
To Oρούτς Ρείς ξεκίνησε τις εργασίες του σε περιοχή που η Τουρκία έχει δηλώσει στον ΟΗΕ ως δική της υφαλοκρηπίδα. Κανένας να μην ανησυχεί.
Mε το Καστελόριζο που απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας διεκδικούν θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί με το μυαλό και την κοινή λογική. Είναι αστείο και αβάσιμο βάσει του διεθνούς δικαίου ένα νησί 10 τερτ, χιλιομέτρων να διεκδικεί θαλάσσια περιοχή 40.000 τ. χλμ.

Καλώ την Ελλάδα να σεβαστεί και τα δικαιώματα  της Τουρκίας. Ο δρόμος της λύσης στην ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση. Αν συμπεριφερθούμε με κοινή λογική και ευσυνειδησία θα μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων στη βάση του καζάν-καζάν (win win)» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις