Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Τι προέβλεπε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που “τορπιλίστηκε” από το Βερολίνο

Η γερμανική παρέμβαση για ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά και για να τορπιλιστεί η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, θέματα για τα οποία έγραψε
το Militaire.gr αποτυπώνεται σε ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου. Η Καθημερινή γράφει για τους όρους του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας που επιθυμεί το Βερολίνο:

• Διάλογος με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα

•Συμφωνία ακόμη και την εβδομάδα που αύριο ξεκινά για να συμφωνηθεί η μεθοδολογία των διερευνητικών επαφών

•Το Βερολίνο θέλει οι συνομιλίες να αρχίσουν άμεσα, με δικαίωμα αποχώρησης όποιας πλευράς θεωρήσει ότι δεν υπάρχει πρόοδος.

•Διερωτώνται ωστόσο ποια είναι η εναλλακτική λύση του διαλόγου.

Σ΄ ότι αφορά στη συμφωνία Αθήνας-Παρισίων το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει ότι είχαμε φθάσει στο πάρα ένα όχι μόνο για τις φρεγάτες , αλλά και για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε:

•Σαφείς αναφορές στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ αλλά και στο άρθρο 42 της ΕΕ

•Ελλιμενισμό γαλλικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια που θα υποδείκνυε η Ελλάδα

•Αύξηαη ασκήσεων Ελλάδας-Γαλλίας

•Ενδιάμεση λύση με πολεμικό πλοίο, έως το 2024-25 που αναμενεται η παράδοση της πρώτης φρεγάτας Belharra

Η συμφωνία ναυάγησε κι επειδή πειστική δικαιολογία από την κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υπάρξει , άπαντες υποπτεύονται το Βερολίνο ως υπεύθυνο για τον τορπιλισμό της…


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις