Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Το όνομα που προκαλεί ΤΡΟΜΟ στους εχθρούς του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – Η «γεύση» που πήραν πρόσφατα οι Τούρκοι

Και νεκρός του νικά...
Πρόσφατα διαβάσατε άρθρο μας με τον «ΚΙΜΩΝΑ», όπως ονομάζεται στο
Πολεμικό Ναυτικό κάθε ελικόπτερο ΑΒ-212. Ο «ΚΙΜΩΝ» εντόπισε τουρκικό υποβρύχιο που είχε «αράξει» στον βυθό. Αμέσως ξεκίνησε μια ανελέητη ιδιότυπη καταδίωξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άρον-άρον αποχώρηση των Τούρκων (ΕΔΩ).

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό θα σας θυμίσουμε γιατί το όνομα «ΚΙΜΩΝ» προκαλεί τρόμο σε όλη την Ανατολή και φυσικά σε όσους Τούρκους γνωρίζουν ιστορία.

Το 450 π.Χ, ο γιος του νικητή του Μαραθώνα Μιλτιάδη και της πριγκίπισσας της Θράκης, Ηγισιπύλης, έπλεε μαζί με 200 τριήρεις για τελευταία φορά, προς την Κύπρο με σκοπό να εκδιώξει τους Πέρσες.

Το όνομα του ήταν Κίμων Μιλτιάδου!

Είχε ψηλό ανάστημα με πυκνά σγουρά μαλλιά και ωραίο πρόσωπο. Μάλλον γεννήθηκε γύρω στο 506 π.Χ. Γοήτευε πάντα τον κόσμο με τα φυσικά του χαρίσματα και την γενναιοδωρία του. Ήταν εκείνος που πλήρωσε για να βγάλει τον πατέρα του, νικητή του Μαραθώνα από την φυλακή (τα ίδια μια ζωή). Είχε κερδίσει πολύ κόσμο κυρίως με την παιδική του καρδιά. Είχε πολεμήσει γενναία στην Σαλαμίνα

Το όνομα του Κίμωνα συνδέθηκε με τις εκστρατείες του κατά των Περσών, των αντίστοιχων Τούρκων της εποχής, οι οποίοι ήθελαν, μεταξύ των άλλων, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Κίμων από το 471 π.Χ. τέθηκε επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων και με αφετηρία το Βυζάντιο ξεκίνησε η πρώτη συμμαχική επιχείρηση: να εκκαθαριστούν τα θρακικά παράλια από τις περσικές φρουρές. Έτσι, πριν πλεύσει για το νησί της Αφροδίτης, ο γιος του Μιλτιάδη έδιωξε τις περσικές φρουρές από τα θρακικά παράλια, υπέταξε την Σκύρο, την Κάρυστο και την Νάξο στην τότε Αθηναϊκή Ηγεμονία.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Ο Κίμων ήταν με τους αριστοκρατικούς. Το 462 π.Χ, η Σπάρτη έπρεπε να αντιμετωπίσει την εξέγερση των ειλώτων και η αιώνιος εχθρός ζήτησε βοήθεια από τους Αθηναίους. Η δημοκρατική παράταξη του Εφιάλτη (αριστερά της εποχής) πρότεινε να αφεθεί η ιστορική πόλη στην τύχη της. Ο Κίμων ήταν άλλης άποψης. Έπεισε τους Αθηναίους να στείλουν 400 στρατιώτες με επικεφαλής τον ίδιο. Ωστόσο, οι Σπαρτιάτες άδειασαν τελικά τον Κίμωνα, καθώς θεώρησαν πως οι στρατιώτες θα βοηθούσαν τους είλωτες αντί τους ίδιους και έτσι αρνήθηκαν τη συμμαχία. Σε αυτή τους την απόφαση τους ώθησαν οι ραδιούργοι της εποχής, οι οποίοι διέβαλαν τις προθέσεις του Κίμωνα.

Η προσβολή αυτή καταλογίστηκε στον Κίμωνα και ένα χρόνο μετά οι Αθηναίοι τον εξοστράκισαν. Τι πρωτότυπο!
Όστρακο που γράφει «Κίμων Μιλτιάδου»

Οι Αθηναίοι δεν άργησαν να πληρώσουν την αχαριστία τους. Η εξορία του ανακλήθηκε δύο χρόνια μετά, καθώς χρειάστηκαν τις στρατηγικές του ικανότητες, προκειμένου να κλείσει ένα μέτωπο που είχε ανοίξει μεταξύ Αθηνών-Σπάρτης. Ο Κίμων, που ήταν αγαπητός στους Σπαρτιάτες, κατάφερε να συνάψει πενταετείς σπονδές, κλείνοντάς το.

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ

Το 450 π.Χ. ο Κίμων έπλευσε στην Κύπρο, με 200 τουλάχιστον συμμαχικές τριήρεις. Ήταν αποφασισμένος να μην αφεθεί καμία ελληνική περιοχή στους Πέρσες! Έπλευσε προς την Κύπρο με τον Αναξικράτη και 200 συμμαχικές τριήρεις.

Κατάφερε αρχικά να ελευθερώσει το Μάριο, τους Σόλους και να πολιορκήσει το Κίτιον. Εκεί πάνω στην πολιορκία το σώμα του Κίμωνα έπεσε. Καθώς ξεψυχούσε έδωσε εντολή να μην φανερώσουν σε κανέναν τον θάνατό του. «Αν συμβεί αυτό οι Έλληνες θα χάσουν το θάρρος του και οι βάρβαροι θα αναθαρρήσουν», φέρεται να ψέλλισε.

Πράγματι, ο θάνατός του παρέμεινε κρυφός για περισσότερες από 30 μέρες και με την τελευταία ναυμαχία στην κυπριακή Σαλαμίνα κατάφεραν να νικήσουν τους Πέρσες, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους διώξουν από το νησί.

Η νίκη αποδόθηκε στον νεκρό Κίμωνα, αφήνοντας την φράση «Και νεκρός ενίκα»….

Οι Έλληνες του Κιτίου έστησαν στην πόλη τους ολόλαμπρο μνημείο εις μνήμιν του Κίμωνα. Από τότε αυτό το όνομα προκαλεί τρόμο στους εχθρούς του Ελληνισμού, μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Προτομή Κίμωνα στην Λάρνακα
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις