Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτακτο – ΕΣΡ για Big Brother: Για αυτό σιωπούμε

Σάλος προκλήθηκε μετά τις αναφορές του πρώην -πλέον- παίκτη του Big Brother για τον βιασμό γυναικών, ενώ στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


Περισσότερες από 200 καταγγελίες έχουν φτάσει στο ΕΣΡ μετά την αναφορά παίκτη του Big Brother, που πλέον τέθηκε εκτός παιχνιδιού, για βιασμό γυναικών.

Μεταξύ της κριτικής που ασκήθηκε ήταν και η απουσία τοποθέτησης του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση που είπε για τον βιασμό γυναικών και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, τόσο από χρήστες του διαδικτύου όσο και από πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Να κοπεί το Big Brother! Θα λυθεί όμως το πρόβλημα;


Το αισχρό μήνυμα περί βιασμού που πέρασε κάποιος παίκτης (;) του Big Brother έχει δημιουργήσει χαμό στα social media και γενικότερα στα ηλεκτρονικά και παραδοσιακά καφενεία.
Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς 
Το τι θα γίνει με το κανάλι και την συγκεκριμένη εκπομπή είναι απόφαση των αρχών που μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε θεωρείται δεδομένο πως θα δράσουν. Και θα πρέπει η συγκεκριμένη εκπομπή να κοπεί… χθες!
Το πρόβλημα όμως λύνεται; Η άποψη του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι κάτι ξένο που δεν το είχαμε ακούσει ή παρατηρήσει ποτέ γύρω μας;
Φυσικά και όχι! Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιος ανόητος έχει μπερδέψει τα πράγματα στο κεφάλι του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη άποψη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο έντονη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο ανόητος και ο κάθε ανόητος με τις ίδιες απόψεις σκέφτεται έτσι γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του όταν ήταν παιδί!
Τα παιδιά μεγαλώνουν με στρεβλή άποψη και οι ευθύνες όλων μας είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να μας δοθεί συγχωροχάρτι αν βγούμε στα social media και επιτεθούμε ή αν δεν βλέπουμε τα ριάλιτι της κλειδαρότρυπας.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα (σ.σ. από το σπίτι μέχρι το σχολείο) αποτελεί ένα παραμύθι που έχει πολλούς δράκους και κανείς δεν έχει προσπαθήσει να τους εξολοθρεύσει. Τα όσα ακούστηκαν στο Big Brother  αναπαράγονται συνεχώς σε συζητήσεις, μόνο που δεν είναι εκεί ο τηλεοπτικός φακός για να αποτυπώσει την φρίκη των λόγων που εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε πράξεις.
Η Ελένη Τοπαλούδη και εκατοντάδες άλλες κοπέλες γύρω μας έχουν ζήσει την φρίκη των πράξεων και όχι των λόγων και απλά το Big Brother μας θύμισε όσα ξεχνάμε.
Μας θύμισε την αρρώστια που είναι γύρω μας για την οποία κλείνουμε τα μάτια και περιμένουμε πότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να βγούμε στα social για να εξαπολύσουμε μύδρους μήπως και κλέψουμε κανένα like.
Μέχρι να αποφασίσουμε ότι πρέπει να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία για να λύσουμε το πρόβλημα, περιπτώσεις σαν αυτή του παίκτη (;) του Big Brother θα μας θυμίζουν ότι είμαστε συνένοχοι σε ένα διαρκές έγκλημα.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις