Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ! Για τον τύμβο των Σαλαμινομάχων

Δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που συνέβη στην Αγία Σοφία, μπορώ όμως να αλλάξω, σαν Έλληνας πολίτης που υποτίθεται αγαπά τον τόπο του, αυτό που συμβαίνει μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Εκεί σε ένα ακρωτήρι, σε έναν αθέατο κόσμο, που δεν είναι posh σύμφωνα με τα κριτήρια του Υπουργείου Πολιτισμού για να τους χαρίσει την επένδυση που του οφείλεις, αλλά περιβάλλεται από φτωχογειτονιές και εργοστάσια, δόθηκε η Ναυμαχία που καθόρισε την τύχη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αν πατάς υποτίθεται με το ένα κουτσό σου πόδι στην Δύση σήμερα, αν γνώρισες κάποια σπαράγματα δημοκρατίας, αν διαμόρφωσες κάποια μορφή πολιτισμού και αναγέννησης τότε να κοιτάς εκεί, προς την Κυνόσουρα, και να σκέφτεσαι τον τύμβο, τον Τύμβο που τίποτα δεν θυμίζει την ιερότητα που έγινε αιώνια, πάρα μόνο σιδερικά, χαλάσματα, ηττημένοι και νικητές στον βυθό για πάντα και μια παλιά απόφαση να μείνουν τα ναυπηγεία και να κηρυχθεί αυθαίρετο το πρόσφατο μνημείο που ευτυχώς δεν πέρασε.

Την μισή σου οργή για την Αγία Σοφία να την διοχέτευες στον χώρο αυτό που μπορείς να τον σώσεις, σήμερα δεν θα ήταν η ντροπή σου και το πρωτότοκο γέννημα του παρηκμασμένου σου κράτους αλλά η παντοτινή σου προίκα.
Δεν θα ακούσεις από τα ΜΜΕ να σου πουν γι'αυτό, γιατί δεν πουλάει, δεν σε εξοργίζει αρκετά ώστε να κάνεις διάσημη την είδηση, αν σε εξοργίζει θα το είχες αλλάξει, αλλά μάθε ότι αν θες μπορείς να το αλλάξεις!



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις