Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ερντογάν: Ήρθε η ώρα να τερματιστεί η κατοχή τμήματος του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία


 Η Αρμενία πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν στα οποία έχει εισβάλει σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων 24ώρων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Όπως τόνισε, το Γιερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν στα οποία έχει εισβάλει κάνοντας λόγο για «κατοχή».

«Είναι καιρός να τερματίσουμε την κατοχή της Αρμενίας. Διαφορετικά, η Αρμενία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η γη ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν» είπε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει εξαρχής εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στο Μπακού όσον αφορά την ένοπλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Νωρίτερα, ο πρέσβης της Αρμενίας στη Ρωσία, Βαρντάν Τογκανιάν δήλωσε στο Sputnik ότι μαχητές που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία στη Συρία έχουν ήδη εμπλακεί στις μάχες που διεξάγονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Απ' όσο γνωρίζουμε η Τουρκία μετέφερε περίπου 4.000 μαχητές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν. [...] Ετοιμάζονται στα στρατόπεδα για μαχητές και μετά στέλνονται εκεί» δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε πριν λίγο στο Sputnik την εμπλοκή της Τουρκίας στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συνεχίζουν να συγκρούονται στρατιωτικά, και μάλιστα με βαρέα όπλα πλέον, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις από διεθνείς ηγέτες να προβούν σε εκεχειρία και να απεμπλακούν τα στρατεύματα.

Το Μπακού, εν τω μεταξύ, κατηγόρησε την Αρμενία για επιθέσεις σε περιοχές με αμάχους. Τη Δευτέρα το πρωί, οι Αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Τέρτερ, μια συνοριακή πόλη με περίπου 19.000 κατοίκους. Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν προειδοποίησε πως θα ληφθούν τα «κατάλληλα μέτρα» εάν ο βομβαρδισμός δεν σταματήσει.

Προηγουμένως, το Μπακού ισχυρίστηκε πως τουλάχιστον 550 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην «αντεπίθεση» των Αζέρων, ωστόσο η Αρμενία διαψεύδει κάνοντας λόγο για απώλειες 31 Αρμενίων στρατιωτών σε μάχες.

Πολλές χώρες και διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, καλούν τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν σε έναν διάλογο, που διευκολύνεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χωρίς προϋποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις