Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει ενίσχυση του τουρκικού ναυτικού: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα με νέες ναυπηγήσεις»

 


Απάντηση ουσιαστικά και αναγγελία για οθωμανικές βλέψεις στον χώρο του ναυτικού έκαναν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ με αφορμή την 482η επέτειο απο τη ναυμαχία της Πρέβεζας όπου αναφέρθηκαν ότι το ναυτικό της Τουρκίας θα ενισχυθεί περεταίρω.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη "Γαλάζια Πατρίδα" για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα»

Με μεγάλους ρυθμούς τρέχει το τουρκικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων


Τον Αύγουστο ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί στα υπό εξέλιξη ναυπηγικά προγράμματα όπου μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στα: 

α. Το 2020 θα ενταχθεί στον Στόλο το πλοίο εκπαίδευσης (με δυνατότητες υποκλοπών-παρεμβολών) UFUK.

β. Το 2021 το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων ANADOLU,χωρίς ιπτάμενα μέσα όμως. Προανήγγειλε τη ναυπήγηση ακόμη δύο τέτοιων πλοίων.

γ. Το 2022 το πρώτο υποβρύχιο  κλάσης 214(και ακολουθούν ακόμα 5) από τους διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά Γερμανούς

δ. Το 2023 νέος τύπος φρεγάτας.

ε. Το 2025 πλοίο υποστήριξης.

Επιπλέον στην Τουρκία βρίσκονται υπό ναυπήγηση 4 φρεγάτες τύπου -I, η αναβάθμιση των υποβρυχίων T-209/1400 και /1400mod, η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, η παραγωγή τoυ εγχώριου πυραύλου ATMACA και αρκετά άλλα, ενώ τεράστια είναι η τουρκική βιομηχανική εμπλοκή σε δεκάδες εγχώριας ανάπτυξης συστήματα από αντίμετρα, μέχρι κέντρα πληροφοριών μάχης, ραντάρ και σόναρ.

Θυμίζουμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης στο δεύτερο μέτρο για την άμυνα στην ΔΕΘ είχε αναφέρει "Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τις διαδικασίες για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο. ΄Έτσι, οι θάλασσες μας θωρακίζονται πιο αποτελεσματικά από ποτέ."


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις