Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Οι δύο λέξεις «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» στην Τουρκία – Κανείς δεν πρόσεξε το χθεσινό μήνυμα στην Κορσική (vid)

Αναφορά και στην Ρωσία... Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες...
Πολλάκις σας έχουμε γράψει πως ο διεθνής παράγοντας δεν θέλει μπλεξίματα
στην Ανατολική Μεσόγειο και δη στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, την ώρα που προωθείται σχέδιο παγκόσμιας ειρήνης.

Η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και η σθεναρή αντίσταση της Ελλάδας φέρνει κοντά το σενάριο σύγκρουσης, κάτι που θα βάλει την Ρωσία όλο και πιο δυνατά στο «παιχνίδι» για την Μεσόγειο, καθώς η Μόσχα σπεύδει να δώσει την «λύση» στα προβλήματα που προκαλεί η Άγκυρα, όπως φάνηκε σε Συρία και Λιβύη.


«Η Μεσόγειός μας είναι σήμερα το θέατρο παρατεταμένων συγκρούσεων, στη Συρία, στη Λιβύη. Το ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας, όπως και της Τουρκίας, μας ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Ως εκ τούτου, χθες κατά την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στάλθηκε κοινό μήνυμα στην Τουρκία, σχετικά με την στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δόθηκε πλήρης στήριξη προς την Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων και συγκεκριμένα στην Παράγραφο 6 που αφορά την Ειρήνη και τη Σταθερότητα στη Μεσόγειο, οι ηγέτες της Euromed καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο, και συγκεκριμένα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης.

Ακόμα και η Ιταλία, η οποία συνήθως πατάει σε δύο βάρκες προέβη σε σκληρή δήλωση απέναντι στην Τουρκία.

ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ όμως δείχνουν τις προθέσεις για την Μεσόγειο και το τελεσίγραφο στην Άγκυρα, όχι φυσικά γιατί ξαφνικά συμπάθησαν όλοι την Ελλάδα, αλλά επειδή τα διεθνιστικά σχέδια της λύσης προϋποθέτουν ηρεμία στην Μεσόγειο.

Με ένα σύντομο, αλλά όλο συμβολισμούς post μέσω Twitter, ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε το μήνυμα της… ειρήνης στην μεσογειακή λεκάνη και την προοπτική συνένωσης της περιοχής σε μία περιφερειακή δύναμη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: Pax Mediterranea!, παραφράζοντας το Pax Romana (Ρωμαϊκή ειρήνη) θέλοντας να δώσει το στίγμα της στόχευσης της Συνόδου των Med7, που δεν είναι άλλη από την ειρήνη και την σταθερότητα στην Μεσόγειο, ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ την Τουρκία.

Δύο λέξεις «τελεσίγραφο» για την γείτονα. Η Άγκυρα οφείλει, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες, να εναρμονιστεί με τα τωρινά (καθώς τα πάντα ρει) σχέδια για την περιοχή, με αυτή ή με μια… άλλη ηγεσία.



Πρόσφατα, εξάλλου, ο κ. Μακρόν είχε αναφερθεί στην Μεσόγειο με την επίσης πασίγνωστη λατινική φράση «mare nostrum», που σημαίνει «η θάλασσά μας», κάτι που είχε επισημάνει σε συνέντευξή του και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα κινούμενη με βάση την διεθνή συγκυρία, αποκομίζει οφέλη! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, συμφώνησαν σε αμυντική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία αλλά και στο πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη απέναντι στην Άγκυρα, με τους δύο ηγέτες να ξεκαθαρίζουν πως διάλογος θα μπορέσει να γίνει μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο δρόμος των κυρώσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στην Κορσική, από την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Σε άλλο tweet του νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καλωσόρισε τους ηγέτες των έξι κρατών της Μεσογείου, αποκαλώντας τους με το μικρό τους όνομα. «Καλώς ήρθατε στην Κορσική, Τζουζέπε, Πέδρο, Κυριάκο, Αντόνιο, Νίκο και Ρόμπερτ!».

«Για την σταθερότητα και την ασφάλεια, για την βιοποικιλότητα και το κλίμα, υπάρχει στην Μεσόγειο ένα συλλογικό ενδιαφέρον να επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή μας κυριαρχία», έγραψε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter, βάζοντας διεθνιστική σφραγίδα στα γεγονότα που εξελίσσονται στην Ανατ. Μεσόγειο. Μία μεσογειακή, στρατηγικής σημασίας, ειρήνη με τάση να γίνει παγκόσμια…





ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις