Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκικά ελικόπτερα πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια - Σε επιφυλακή Αθήνα-Λευκωσία - Βίντεο


Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Σε επιφυλακή Αθήνα-Λευκωσία - Βίντεο
ΗΤουρκία προσπαθεί να ''απαντήσει'' στο ''κάζο'' που έπαθε από την Ελληνική
ΠΑ στην Κύπρο. Έτσι λοιπόν, όπως το Πενταπόσταγμα σας έχει ενημερώσει εδώ και ημέρες, οι Τούρκοι ξεκίνησαν αεροναυτικές ακήσεις στα Κατεχόμενα. 


Η Άγκυρα με λίγα λόγια μετά την πρόκληση του ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας ''πήρε αέρα'', καθώς οι κινήσεις Ερντογάν δείχνουν όχι μόνο να μην ενοχλούν τους ''συμμάχους'' μας, αλλά όπως φαίνεται έχουν δώσει το ''πράσινο φως'' για επιθετικές κινήσεις κατά του Ελληνισμού.

Έτσι λοιπόν εδώ και λίγα λεπτά επιθετικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, με την Άγκυρα να έχει στείλει ισχυρές δυνάμεις στο νησί.

Σίγουρα η Αθήνα βρίσκεται σε συναγερμό εδώ και λίγες ώρες, καθώς ουδείς γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φθάσει ο Ερντογάν. 

H δύναμη των Τούρκων στα Κατεχόμενα

Οι τουρκοκυπριακές  δυνάμεις οι οποίες  αυτοαποκαλούνται «Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı», αφορούν ελαφρές στρατιωτικές δυνάμεις πεζικού και  δυνάμεις ασφαλείας του κατεχόμενου από την Τουρκία βόρειου κομματιού της Κύπρου
Τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο αριθμούν περίπου συνολικά  35.000 άνδρες που υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία.

Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις, είναι οργανωμένες σε 15 τάγματα που απαρτίζουν δύο  ταξιαρχίες  πεζικού, οι οποίες  είναι εξοπλισμένες με ελαφρά όπλα, ορισμένα ελαφρά πυροβόλα και όλμους.

Άφαντη η ΕΕ 

Το ζήτημα είναι όμως αλλού. Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη, η Κύπρος βρίσκεται υπό άτυπο ναυτικό αποκλεισμό, με τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά σκάφη να έχουν περικυκλώσει το νησί. 


Η αντίδραση των Βρυξελλών είναι ανύπαρκτη. Μήπως πέρα από το ΝΑΤΟ, εγκεφαλικά νεκρή είναι και η ΕΕ;






ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις