Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

TPEXOYN KAI ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! Μπάχαλο η χώρα! Για τη Λέσβο αποπλέουν, το Blue Star Chios KAI APMATAΓΩΓΑ – Θα φιλοξενήσει λαθρομετανάστες

Αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο


Για τη Λέσβο αποπλέει από το λιμάνι του Πειραια στις 22.00 το πλοίο Blue Star Chios, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μετανάστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, λόγω του γεγονότος ότι το πλοίο διαθέτει μόνο 75 καμπίνες, θα τοποθετηθούν σκηνές στους χώρους του γκαράζ.

Το πλοίο μέχρι πριν από λίγες ώρες βρισκόταν στο Κερατσίνι για συντήρηση αφού ολοκλήρωσε τα καλοκαιρινά του δρομολόγια.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί στο ΚΥΤ της Μόριας ξέσπασε, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης, προκαλώντας νέες σκηνές πανικού.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα είχαν κάνει ανακοινώσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μόρια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως ανακοινώθηκε, ένα επιβατηγό πλοίο και δυο αρματαγωγά θα φιλοξενήσουν περί τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι.

Αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν σήμερα και αύριο από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/
MAKELEIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις