Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Oruc Reis: Αν πλησιάσει και άλλο στο Καστελόριζο ανακοινώνουμε επέκταση στα 12 ν.μ

 Οruc Reis: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια και στο Αιγαίο, αν το τουρκικό ερευνητικό πλησιάσει στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το έγκυρο Alert Channel, οι ελληνικές αρχές έχουν θέσει το όριο των 12 μιλίων. Αν το Oruc Reis περάσει τα 12 μίλια, τότε αυτόματα θα ανακοινωθεί η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδα στα 12 ν.μ..

Μια ανάσα από το να περάσει τα έξι ναυτικά μίλια η νέα τουρκική NAVTEX για το ερευνητικό Oruc Reis.

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Μεγάλης σημασίας και η τοποθέτηση του αμερικανικού ΥΠΕΞ το οποίο κάνει λόγο για προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανεωμένη τουρκική δραστηριότητα έρευνας σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς δράσεις δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο θάλαμο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο προκειμένου να έχει ο ίδιος ξεκάθαρη εικόνα και σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις