Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Πού βρίσκεται το Ορούτς Ρέις τώρα - ΦΩΤΟ

 Του Χρήστου Μαζανίτη


Περίπου στις 11 το πρωί ξεκίνησε την κίνησή του το ερευνητικό Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) μαζί με τα δύο συνοδευτικά του, δηλαδή τα Αταμάν και Τζέγκινζχαν (ATAMAN & CENGİZHAN). Κινείται με ταχύτητα 9 κόμβων και αναμένεται περίπου στις 5 το απόγευμα να βρίσκεται στην περιοχή της παράνομης NAVTEX.

Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κοντά στο τουρκικό ερευνητικό υπάρχει παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία θα μπορούσαν να το συνοδεύσουν. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο αριθμός των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι μικρότερος απ’ ότι τις προηγούμενες φορές.

Το ΓΕΕΘΑ σε καμία περίπτωση δεν αιφνιδιάστηκε κι αυτό γιατί ήδη από χθες το απόγευμα είχε πληροφορίες σχετικά με επικείμενη κίνηση των Τούρκων. Ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στους αρχηγούς των Κλάδων. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση και τηρεί ανάλογη ετοιμότητα.

Η εκτίμηση είναι ότι αυτή αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση από τις 21 Ιουλίου, που για πρώτη φορά εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία κι αυτό γιατί ορίζει ως πεδίο ερευνών περιοχή που φτάνει σχεδόν στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελλόριζου, δηλαδή όχι μόνο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά κι εντός στη δυνητική αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας..

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις