Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία θα κάνει επίδειξη δύναμης με τις δοκιμές των S-400 - Θέλει καταρρίψεις στόχων στο μέγιστο των ικανοτήτων

 


Πως συνδέεται η δοκιμή αποδοχής του συστήματος με την προμήθεια S-125 πυραύλων αεράμυνας από την Ουκρανία

Η Τουρκία έστειλε στις 6 Οκτωβρίου τα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 στην επαρχία της Σινώπης, τους Εύξεινου Πόντου για δοκιμή, σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική Gazette Duvar ενώ οι αποκαλύψεις της αγοράς από την Ουκρανία των S-125 τελικά συνδέεται με τις δοκιμές των S-400 σε μια επίδειξη δύναμης. 

Το οποίο σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θέλει να δει αν το σύστημα είναι απλά λειτουργικό αλλά να κάνει μια επίδειξη δύναμης για τις ικανότητές του προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Να σημειώσουμε ότι το σύστημα είναι ικανό για καταρρίψεις μέχρι τα 250 χλμ ή 400 με τον ισχυρότερο πύραυλο 40N6E ενώ η ικανότητα ανίχνευσης στόχου μεγέθους μαχητικού ξεπερνά τα 350 χλμ.

H ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για το τοπικό αεροδρόμιο της Σινώπης, με την οποία αποκλείστηκε ο εναέριος χώρος μεταξύ της  πόλης και Ούνιε στα ανατολικά του πεδίου βολής σε υψόμετρο 7,6 χιλιάδων μέτρων.

Σύμφωνα με Navtex, μια περιοχή στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην πόλη Σινώπη θα είναι κλειστή από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου λόγω «ασκήσεων πυροβολικού».


Σύμφωνα με τις τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι πύραυλοι θα εκτοξευτούν ανατολικά. Για δοκιμές, αγοράστηκαν 10 εναέριοι στόχοι στο χώρο δοκιμών και είναι οι βρετανικοί αεριωθούμενοι τύπου Banshee. 

Και κάπου εκεί έρχεται η... έκπληξη που μπορεί να τρομάξει και την Δύση. Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός απέκτησε μεγάλο αριθμό συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-125 από την Ουκρανία.

Υπήρξαν εικασίες ότι αυτά τα συγκροτήματα θα μεταφερθούν στη Λιβύη και τη Συρία για να καταστρέψουν στρατιωτικά drone και αεροσκάφη. 

Ωστόσο, μετά από πληροφορίες σχετικά με την άφιξη μιας ομάδας του ουκρανικού στρατού στην Τουρκία και την προγραμματισμένη έναρξη του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, εμπειρογνώμονες εξέφρασαν την άποψη ότι τα ουκρανικά πυραυλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων στόχου.

 Σήμερα, η Τουρκία χρειάζεται πυραύλους ικανούς να προσομοιώσουν πραγματικούς στόχους, και σε αυτήν την περίπτωση τα ουκρανικά όπλα είναι η φθηνότερη και πιο αποδεκτή επιλογή. 

Και αυτό γιατί ακόμα και στην έκδοση Banshee NG η ταχύτητα του στόχου είναι στα 250m/s ενώ οι ρωσικής τεχνολογίας S-125 φτάνουν τα 900m/s που σημαίνει ότι το α/α σύστημα S-400  θα μπορέσει να δείξει τις ικανότητές του στο πλήρες φάσμα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις