Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στόχος της τριμερούς η Τουρκία – Μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές


 Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε στην τριμερή συνάντηση Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία χθες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ""Απορρίπτουμε εντελώς τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αίγυπτου-Ελλάδας-Νότιας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον συνηθισμένο από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών. «Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σταθερότητα και προώθηση της συνεργασίας» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από την τριμερή, αλλά κάθε φορά στόχος είναι η Τουρκία και αυτό αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών".

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει Τουρκοκύπριους και όλες τις παράκτιες χώρες.

"Οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν μπορούν να είναι η λύση στα προβλήματα, εκτός εάν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις