Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία θέτει τη δική της “ατζέντα” στους Ευρωπαίους: “Αποστρατιωτικοποίηση νησιών, μείωση ελληνικού εναέριου χώρου”

“Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,για να συμμετάσχει στις εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ,
συμπεριλαμβανομένων των ευρω-τουρκικών σχέσεων και την Ανατολική Μεσόγειο”, γράφει το ΑΠΕ.

Λίγες ώρες πριν απ΄ αυτό το γεγονός η Τουρκία μέσω των υπουργών Άμυνα και Εξωτερικών έχει θέσει με έμφαση τα εξής θέματα.

Ο Ακάρ σε δηλώσεις του έθεσε:

•Εναέριος χώρος στο Αιγαίο 10 ναυτικά μίλια και χωρικά ύδατα 6 ν.μ. Ζητά από την Ελλάδα να μειώσει τον εναέριο χώρο της στα 6.

•Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών. Αναφέρθηκε ειδικά στο Καστελόριζο και θυμήθηκε τις φωτογραφίες με την αποβίβαση στρατιωτικού προσωπικού στο νησί.

•Μίλησε για μονομερείς και εκτενείς αξιώσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου από την πλευρά του, μίλησε για…μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας!

Σ΄αυτό το κλίμα θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με το θέμα των κυρώσεων να έχει πάει εδώ και μέρες στην άκρη, με την δικαιολογία που εμείς προσφέραμε: “αφού πάτε σε διερευνητικές συζητήσεις, ας μην αποφασίσουμε κυρώσεις”!

Για να τηρηθούν τα προσχήματα θα ανακοινωθούν κάποια δήλωσε ότι ΘΑ επιβληθούν κυρώσεις ΑΝ η Τουρκία επιστρέψει στην τακτική των προκλήσεων! Πότε εγκατέλειψε αυτή την τακτική και δεν το καταλάβαμε; Μόλις χθες τουρκικό αεροσκάφος πέταξε στην “καρδιά του Αιγαίου”, “πάνω” στον 25ο μεσημβρινό! Αυτό δεν είναι πρόκληση που ξεπερνά τα όρια;

Σε όλα αυτά πως θα απαντήσει η Ελλάδα; Θα πούμε και στους Ευρωπαίους όσα ακούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα από κυβερνητικούς βουλευτές ότι όλα όσα κάνει και λέει η Τουρκία οφείλονται “στην αγωνία της επειδή αισθάνεται απομονωμένη”; Θα δηλώσει ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά από τη “λίστα Μπορέλ” που προβλέπει δήθεν κυρώσεις; Θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε μεγάλη επιτυχία ότι η Τουρκία επέστρεψε στην διαδικασία των διερευνητικών επαφών;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις