Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Δεν επιτρέπουν σε πρόσφυγες (και μη) να επιστρέψουν στην Συρία - Μ.Άσαντ: «Τους πιέζουν να παραμείνουν Ευρώπη»!

 


Πιέζουν τους Σύριους πρόσφυγες  να μείνουν στην Ευρώπη για να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ κατά την διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψεως για την Επιστροφή των Προσφύγων που πραγματοποιείται στη Δαμασκό, την οποία συνδιοργανώνει η Συρία με τη Ρωσία και την οποία  έχουν μποϊκοτάρει οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι περισσότερες γειτονικές χώρες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (στην Αθήνα προφανώς σκέπτονται να τους κρατήσουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι   "Εκατομμύρια πρόσφυγες αναγκάζονται να μένουν στις χώρες που τους φιλοξενούν «λόγω πιέσεων ή εκφοβισμού» και ότι οι χώρες αυτές τους δελεάζουν με οικονομικά κίνητρα, ενώ παράλληλα οι ίδιες επωφελούνται από διεθνή βοήθεια". 

Φυσικά ο Άσαντ εδώ αναφέρεται και στο τεράστιο οικονομικο-πολιτικό σύμπλεγμα πολιτικών και ΜΚΟ, που έχουν στήσει μια βιομηχανία παραγωγής χρήματος και επιρροής εκμεταλλευόμενοι τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Όμως είναι μια σαφής επίθεση και κατά των πολιτικών αντικατάστασης των πληθυσμών της Ευρώπης. 

Σύμφωνα  με τα όσα ακούστηκαν στην συνδιάσκεψη οι πραγματικοί Σύριοι  πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους αντιμετωπίζουν εμπόδια, καθώς εναντίον της Συρίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις και εμπάργκο από τον ΟΗΕ.

Παρά όμως τα εμπόδια αυτά, οι περισσότεροι πρόσφυγες επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επιπρόσθετα ο Άσαντ τόνισε ότι η προσφυγική κρίση  της Συρίας είναι ένα κατασκευασμένο πρόβλημα

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις