Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βόρεια Συρία: «Κάρβουνο» τουρκικό M-60TM και ACV-15 από πυρά του συριακού Στρατού


Έτσι είναι ένα τουρκικό κατεστραμμένο M-60T από βολή αντιαρματικού πυραύλου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την βόρεια Συρία όπου πριν από λίγο καιρό ένα τέτοιο άρμα μάχης, αλλά και ένα ΤΟΜΑ ACV-15 είχαν καταστραφεί πλήρως από πυρά του συριακού Στρατού  με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών.

Το συμβάν είχε γίνει 2.5 χλμ. από την κωμόπολη Kansafra της επαρχίας Ιντλίμπ η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των μισθοφόρων ανταρτών της Άγκυρας.

Το άρμα είναι άγνωστο εάν πρόκειται για M-60T ή για το εκσυγχρονισμένο  M-60TM, αν και οι πιθανότητες συγκλίνουν προ το δεύτερο, καθώς η Τουρκία έχει ολοκληρώσει από τον Ιούλιο τον εκσυγχρονισμό και των 120 αρμάτων M-60T.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το M-60 στην έκδοση “-TM”  ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού τοποθετημένο στην οροφή του πύργου, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, σύστημα επιτήρησης 360° και τηλεσκοπικό ιστό (TEPES) με κάμερα για την εκτέλεση αποστολών επιτήρησης του πεδίου μάχης.

To Μ-60ΤΜ είναι επίσης εξοπλισμένο με το σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) PULAT που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την τουρκική βιομηχανία ASELSAN έχοντας ως βάση το ουκρανικό Zaslon-L.

Το PULAT παρέχει προστασία έναντι πύραυλωθούμενων βομβίδων (RPG) και αντιαρματικών πυραύλων  

Το PULAT εντοπίζει τους αντιαρματικούς πυραύλους ή ρουκέτες που πλησιάζουν την πλατφόρμα με το υψηλής τεχνολογίας του ραντάρ και τότε τις αχρηστεύει εντός βέλτιστης απόστασης από την πλατφόρμα με την χρήση μεθόδου hard-kill.

Παρέχει πλήρη προστασία 360 μοιρών, ανάλογα με την τοποθέτηση των στοιχείων επι της πλατφόρμας, από τους ATGM και τα RPG. Το PULAT είναι αποτελεσματικό στις ασύμμετρες επιχειρήσεις και το επιχειρησιακό περιβάλλον των MBT. Ως αποτέλεσμα της κατανεμημένης αρχιτεκτονικής του, PULAT μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πολλαπλές απειλές ταυτόχρονα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις