Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Φαραωνικό τζαμί-κάστρο χτίζει ο Ερντογάν στο… Στρασβούργο – Ενοχλημένος ο Μακρόν [video]


 Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν  κτίζει το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης.

Το κτίριο που θυμίζει φρούριο, με δώδεκα τρούλους και μιναρέδες, αίθουσες διαλέξεων, εστιατόρια, καταστήματα και σχολεία θα στοιχίσει 36 εκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο οικόπεδο στεγάζεται το τουρκικό προξενείο.

Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει ένα κτίριο να είναι ανοιχτό για όλους και ένα πυλώνα «πνευματικής ολοκλήρωσης» και πολυπολιτισμικότητας, σύμφωνα με την οργάνωση που έχει αναλάβει την κατασκευή του.Ίδρυμα Ντιγιανέτ (Diyanet) το «μακρύ χέρι» Ερντογάν στη Γαλλία
Κύριος φορέας της τουρκικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το διαβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ (Diyanet), η οποία έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά από το 2002 που ανέβηκε το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία.
Ειδικά στην περιοχή της Αλσατίας, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία, υπάρχει ισχυρή τουρκική επιρροή.

Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου του τζαμιού βρίσκεται το νέο τουρκικό προξενείο και στη δυτική πλευρά ένα παράρτημα της ισλαμικής οργάνωσης Ditib, που είναι ο βραχίονας του Diyanet στη Γερμανία και ελέγχει 270 τεμένη στη Γαλλία.

Το οικόπεδο στο οποίο χτίζεται το Τέμενος έχει αγοραστεί από την ισλαμιστική οργάνωση Milli Gorus που συνδέεται άρρηκτα με τον Ερντογάν και η κατασκευή του τζαμιού χρηματοδοτείται από πιστούς του Ισλάμ και μέλη της κοινότητας σε όλη την Ευρώπη.

Οι γαλλικές Αρχές -αναφέρει το Bloomberg- ανησυχούν για τον τρόπο χρησιμοποίησης του τζαμιού, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βλέπει την τουρκική διασπορά ως έναν εν δυνάμει στρατό του στην Ευρώπη.


Το  τζαμί Eyyup Sultan 
Το συγκρότημα Eyyub Sultan στο Στρασβούργο ,που επί του παρόντος είναι ένα εργοτάξιο, στοχεύει να είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει την διασπορά των μουσουλμάνων ως έναν εν δυνάμει στρατό στην Ευρώπη που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία, δήλωσε ο Γκιλς Κέπελ, Γάλλος πολιτικός επιστήμονας που ειδικεύεται στο Ισλάμ στη Δύση και έχει στενούς δεσμούς με τον Μακρόν. «Η μηχανή προπαγάνδας του τουρκικού εθνικισμού είναι πολύ δυνατή», συνέχισε ο Κέπελ. «Ο Ερντογάν χτίζει ένα δίκτυο για να μεταφέρει την επιρροή του».

Το νεοσυσταθέν τζαμί στην ανατολική Γαλλία – επί του παρόντος ένα μπεζ κέλυφος με ημισέληνο τοξωτών παραθύρων – είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα της τουρκικής “σφραγίδας” στην Γαλλία καθώς ο Μακρόν και ο Ερντογάν εμπλέκονται σε μια διαμάχη για τον ρόλο του Ισλάμ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις