Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στη ζωή μας από αύριο – Αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στις περιοχές


 Μετά την αύξηση των κρουσμάτων, η αγωνία για το Σύστημα Υγείας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, ενώ πολλές περιοχές βρίσκονται “στο κόκκινο” για πολλές μέρες. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα επισκεφθεί σήμερα την Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν σκοπό να περιορίσουν τα κρούσματα στις δύο εστίες που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη μετάδοση του ιού: την διασκέδαση και τις μετακινήσεις των πολιτών.

Τα μέτρα που ισχύουν για όλη τη χώρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί
  • Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα
  • Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ
  • Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας
  • Σε δύο ζώνες ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας: η «κίτρινη», επιπέδου επιτήρησης και η «κόκκινη», αυξημένου κινδύνου.

Οι 74 περιφερειακές ενότητες

Στο επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο):
Αιτωλοακαρνανίας, ‘Ανδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου (κόκκινο):
όλες οι περιφερειακές ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς, πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Αθλητισμός: Στο επίπεδο Α, σε ισχύ παραμένουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλούμενων ανά εγκατάσταση. Στα γυμναστήρια, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, αλλά και για το κοινό κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στην ομαδική άσκηση.

Στις περιοχές επιπέδου Β, επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή. Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Β, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Αρχαιολογικοί χώροι: Τόσο στο επίπεδο Α όσο και το επίπεδο Β προβλέπεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων. Στο επίπεδο Β, η λειτουργία των κλειστών μουσείων αναστέλλεται.

Δικαστήρια: Στο επίπεδο Α, επιτρέπονται μέχρι 30 άτομα στην δικαστική αίθουσα. Στο επίπεδο Β’, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας και διεξαγωγής δικών που περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί.

Εστίαση: Στο επίπεδο Α προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό καθώς και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και πληρότητα έως 50% της δυναμικότητας βάσει της άδειας. Και στο επίπεδο Α θα ισχύσει περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας. Θα παραμένουν δηλαδή τα καταστήματα εστίασης κλειστά από τις 23.30 έως τις 5.00 πμ, με εξαίρεση τo take away και τo delivery.

Κέντρα διασκέδασης: Στο επίπεδο Α, για τα κέντρα διασκέδασης χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 300 καθήμενους, ενώ για τους χώρους διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα, προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 150 καθήμενους. Επίσης προβλέπεται απόσταση 1,8μ. ανάμεσα στα τραπέζια, περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας, καθώς και καθολική απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής. Στο επίπεδο Β’, η λειτουργία τους αναστέλλεται.

Λαϊκές αγορές: Για το επίπεδο Α προβλέπεται, συμμετοχή του 65% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και λειτουργία παράλληλων αγορών. Για το επίπεδο Β προβλέπεται συμμετοχή του 50% των πωλητών, με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και επίσης λειτουργία παράλληλων αγορών.

Σχολεία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 4 ετών και στα δύο επίπεδα.

Χώροι λατρείας: Στο επίπεδο Α προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι. Ενώ στο επίπεδο Β επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις