Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Να τεθούν εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι και στην Γερμανία ζήτησε η γερμανική Βουλή από την Α.Μέρκελ


 Μετά την Γαλλία όπου οι Τούρκοι εξτρεμιστές «Γκρίζοι Λύκοι» τέθηκαν εκτός νόμου και στην Γερμανία, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ζητάει από την γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά της τουρκικής ακροδεξιάς οργάνωσης στην Γερμανία.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αυστρία και Γαλλία σήμαναν συναγερμό στις χώρες της Ευρώπης, αφού αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτή την φορά είχαν την ... διακριτική "έγκριση" του Ταγίπ Ερντογάν και υποχρεώνουν τις κυβερνήσεις τους σε αντίμετρα. Ένα από αυτό η απαγόρευση των τουρκικών εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως οι "Γκρίζοι Λύκοι" που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ενάντια στους νέους τουρκικής καταγωγής.

Πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος Ülkücü στην Γερμανία. Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η οργάνωση χαρακτηρίζεται ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική και περιγράφεται ως «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Στο ψήφισμα γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε αντίστοιχη απόφαση που έλαβε πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, με την ευχή να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες. Στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) για το 2019, αναφέρεται ότι το κίνημα Ülkücü διατηρεί στην Γερμανία περίπου 11.000 οπαδούς, ενώ περιγράφεται ως «οργάνωση η οποία διαδίδει ακροδεξιές και εθνικιστικές ιδέες».

Βουλευτές του CDU ζητούσαν ήδη πριν από λίγες ημέρες την απαγόρευση της λειτουργίας της, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί τον βραχίονα του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος MHP».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις