Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Παπαθανάσης για σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο - Πότε θα κλείνουν


 Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για το ωράριο των σούπερ μάρκετ και τη λειτουργία τους την Κυριακή.

Στις 20:30 θα κλείνουν από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μέτρο που ισχύσει καθ'όλη τη διάρκεια του lockdown.

Όπως είπε ο ίδιος, την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ροή καταναλωτών είναι αυτή τη στιγμή φυσιολογική και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως σήμερα 12/11 και αύριο 13/11 θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 το βράδυ και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Τετάρτη 11/11 και καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου lockdown -το οποίο είναι ήδη σε ισχύ και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον έως και τις 30 Νοεμβρίου- παύει να πωλείται στα σούπερ μάρκετ σειρά προϊόντων.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ορίζονται αναλυτικά τα προϊόντα που δεν διατίθενται πλέον, ενώ, επίσης, γνωστοποιείται και η πρόβλεψη για λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 17:00. 

Ποια προϊόντα δεν πωλούνται από χθες στα σούπερ μάρκετ

Τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων είναι τα εξής:

  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41.
  • Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42.
  • Εξοπλισμός ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43.
  • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51.
  • Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53.

Επιπλέον:

  • Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54.
  • Έπιπλα, φωτιστικά κι άλλα είδη οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59.
  • Βιβλία σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61.

Eν κατακλείδι:

  • Παιχνίδια κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65.
  • Ενδύματα σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71.
  • Υποδήματα και δερμάτινα είδη σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση γνωστοποιείται επίσης και η πρόβλεψη για λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως τις 17:00. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις