Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

700 στελέχη του Στρατού ξηράς έχουν κορωνοϊό! - Ασυμπτωματικοί σχεδόν όλοι - Έκλεισε η ΣΜΥ


 700 στελέχη του Στρατού ξηράς έχουν κορωνοϊό και παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν όλοι ασυμπτωματικοί αποφασίστηκε να κλείσει η ΣΜΥ

Ο εντοπισμός κρουσμάτων στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 150 μέχρι στιγμής, δηλαδή πάνω από το 1/4 των σπουδαστών, έφερε νέα πρόσθετα μέτρα.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές του υπουργείου Υγείας κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την ίδια στιγμή πάνω από 700 στελέχη στο Στρατό Ξηράς έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές και να έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι προσβληθέντες από κορωνοϊό στη ΣΜΥ

Στο σύνολό τους οι σπουδαστές που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι καλά στην υγεία τους. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα είναι ασυμπτωματικά, γεγονός στο οποίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο η νεαρή ηλικία αλλά και η καλή φυσική τους κατάσταση όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σπουδαστές και στελέχη στη ΣΜΥ βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα τις τελευταίες μέρες για να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοιού, ενώ οι χώροι της Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

Για την κατάσταση στη ΣΜΥ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Όπως είναι αναμενόμενο και σε αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα, που βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρούσματα κορωνοιού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δομές σε όλη τη χώρα.

Το θέμα όμως είναι ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί, δηλαδή πολλά κρούσματα αλλά λίγοι νοσούντες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις