Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Θρίλερ στη Δανία με τα μινκ "ζόμπι" - Γιατί βγήκαν από τους τάφους - ΦΩΤΟ


 Αντιμέτωποι με ένα περίεργο φαινόμενοι ήρθαν στη Δανία έπειτα από τη θανάτωση πληθυσμών μινκ που εκτρέφονταν στην επικράτεια καθώς είχαν μολυνθεί από κορονοϊό.

Σε μια στρατιωτική περιοχή στο Χόλστερμπο, στο δυτικό Τζούτλαντ της Δανίας, τα πτώματα των μινκ που είχαν ταφεί πρήστηκαν από τα αέρια της αποσύνθεσης και βγήκαν από τους ομαδικούς τάφους. Οι σοροί των μινκ είχαν ψεκαστεί με αντισηπτικό πριν ταφούν, αλλά οι τάφοι αποδείχτηκαν πολύ ρηχοί, έτσι όταν τα πτώματα πρήστηκαν, τρύπησαν το χώμα και βγήκαν ξανά στην επιφάνεια.

«Εξαιτίας της αποσύνθεσης, αέρια που δημιουργούνται προκάλεσαν το φούσκωμά τους και ως αποτέλεσμα τα πτώματα των μινκ βγήκαν από το χώμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δανικής αστυνομίας, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας περισσότερο χώμα» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν.

«Τα μινκ που μολύνθηκαν από κορονοϊό μεταδίδουν τη νόσο κυρίως μέσω της αναπνοής, οπότε τα νεκρά μινκ μεταδίδουν λιγότερο από τα ζωντανά. Αλλά ίσως υπάρχουν ακόμη βακτήρια στη γούνα τους» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε συζητήσεις στα social media, με το μαύρο χιούμορ να έχει την τιμητική του. Πολλοί μίλησαν για «μινκ-ζόμπι».

Δείτε φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις