Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

2 Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στη Γερμανία


 Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τραγωδίας στο Τριέρ της Γερμανίας. Πρόκειται για τον 45χρόνο οδοντίατρο Γ.Κ και το δυο μηνών κοριτσάκι τους, η σύζυγος και ο γιος νοσηλεύονται στο νοσοκομείο (χωρίς κίνδυνο). 

Η 4μελής οικογένεια (κάτοικοι της περιοχής) είχαν βγει για βόλτα στην πόλη όταν ο Γερμανός 51 ετών πιθανότατα μεθυσμένος και με ψυχική ασθένεια έπεσε πάνω σε περαστικούς με αυτοκίνητο και δυστυχώς παρέσυρε και τους συμπατριώτες μας. 

Η τοπική αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με το τοπικό Ελληνικό Προξενείο. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδώσει σήμερα το μεσημέρι με το Hasthag(#Tr0112). 

Το χρονικό Όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Τρίτης ένας 51χρονος άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο. 

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητό στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης. 

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης. Όπως ανέφερε συντετριμμένος Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. 

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

 Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί. Τελευταία ενημέρωση: Γερμανία: Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην τραγωδία 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις