Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Εξωφρενικό: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας στο Καστελόριζο - ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 


Δύο ημεδαποί (ΕΛΛΗΝΕΣ), οι οποίοι έκαναν κατασκοπεία και έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία κατάφεραν να εντοπίσουν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Κρατική Ασφάλεια, που σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece ο 52χρονος Μ.Ν. εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο - Ρω - Κω και κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον Μ.Σ., ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει τη δράση των δύο αλλοδαπών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για κατασκοπεία, αλλά και για το νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ:

Δικογραφία για κατασκοπεία σχηματίστηκε εις βάρος δύο Ελλήνων, οι οποίοι εργάζονται στη Ρόδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρεται η έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο Ελλήνων για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις