Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

H NEA XOYNTA;;; Κoρωνoϊός - Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση πληθυσμού


 O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία του testing, για την επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού μέσω της διενέργειας rapid test.

Όπως είπε ο κ. Φλώρος, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσουν 130 σταθμούς δειγματοληψίας και τη διενέργεια rapid test. Οι παραπάνω σταθμοί έχουν αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής Επικράτειας με τη συμμετοχή και των τριων Κλάδων.

Οι σταθμοί στεγάζονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων και έχουν ήδη στελεχωθεί με γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (rapid test kits, tablets, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου όσοι πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται στους εν λόγω σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων», υπογράμμισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την παροχή υπηρεσιών Υγείας υψηλού επιπέδου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, αλλά και την ανακούφιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από την υγεινομική κρίση.

Ο κ. Φλώρος ανέλυσε επτά συνολικά δράσεις:

  • Η διάθεση στο υπουργείο Υγείας 35 απλών κλινών νοσηλείας και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας για την κάλυψη περιστατικών κορωνοϊού.

  • Η διάθεση κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

  • Η διάθεση 2 κλινικών του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, με 28 κλίνες έκαστη, για τη μεταφορά των μη covid περιστατικών των καρδιοχειργουρικών και νευροχειρουργικών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με κορωνοϊό.

  • Η ανάπτυξη και λειτουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρου του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

  • Η υποστήριξη του ΕΚΑΒ στο έργο της μεταφοράς μη covid περιστατικών με ασθενοφόρα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

  • Η διάθεση 232 στελεχών υγειονομικού στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, τα εργαστήρια αναφοράς κορονοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Κέντρο Υγείας Εχίνου καθώς και σε πύλες εισόδου της χώρας.

  • Η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των αναγκών του υπουργείου Υγείας και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας με τις δυνάμεις τους στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά της πανδημίας του κορονοϊού για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας», κατέληξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις