Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

«Μέδουσα 10»: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την άσκηση που ενόχλησε την Τουρκία


 Σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 10» που πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Το Σάββατο, την άσκηση παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 06 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή και της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σκοπός της άσκησης που σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων τους.

Η μεγάλη αεροναυτική άσκηση πραγματοποιείται συνήθως με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ωστόσο, φέτος θα συμμετάσχουν επίσης η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκδηλώνοντας έτσι και επίσημα τη βούληση για στρατιωτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και μέτωπο κατά των προκλήσεων της Τουρκίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων των πέντε χωρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις