Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Τώρα θα φανεί εάν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι


 Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το δεύτερο ζήτημα που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής είναι η Ανατολική Μεσόγειος και οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

«Εδώ το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σαφές, πάρα πολύ ξεκάθαρο: Η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε, όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες. Και ορίσαμε από κοινού ότι ημερομηνία λήψης των αποφάσεων θα είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα, λοιπόν, θα φανεί εάν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά τα οποία εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει. “Pacta sunt servanda”» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εξαιρετικά πλούσια» την ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Μάλιστα, ανέφερε πως το δεύτερο θέμα το οποίο έχει ιδιαίτερα σημασία αφορά στην εκκρεμότητα του βέτο που έχει θέση η Ουγγαρία και η Πολωνία όσον αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Εκτιμώ ότι η πρόταση, η συμβιβαστική, η οποία έχει επιτευχθεί κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι αυτό το ζήτημα, η εκκρεμότητα, θα λήξει σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες η οποία έχει ήδη καταθέσει το δικό της λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη και την έκταση της οικονομικής κρίσης,τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης να πέσουν στις πραγματικές οικονομίες της Ευρώπης το συντομότερο δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις