Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Σύγκρουση αμερικανικού Πενταγώνου με FBI για το «φακέλωμα» των Εθνοφρουρών: «Καμία ένδειξη για εσωτερική απειλή»


 Σύγκρουση Πενταγώνου με FBI για το «φακέλωμα» των Εθνοφρουρών.Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε με οργισμένη ανακοίνωσή του στα σχέδια του FBI να ελέγχει τη «νομιμοφροσύνη» των 25.000 εθνοφρουρών που έχουν επιφορτιστεί με τη φρούρηση του Τζόε Μπάιντεν, λέγοντας δεν υφίσταται «καμία εσωτερική απειλή» για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε το FBI  διεξάγει ενδελεχή έρευνα στα μέλη της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ που θα αναπτυχθούν στο Καπιτώλιο, για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θέλοντας να προλάβει «εσωτερικές απειλές».

Τα μέτρα, σύμφωνα πάντα με το FBI  κρίθηκαν αναγκαία, κι ενώ χιλιάδες μέλη της Φρουράς πραγματοποιούν περιπολίες στην αμερικανική πρωτεύουσα, πριν την τελετή ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, μιλώντας στο ABC δήλωσε ότι οι εθνοφρουροί ελέγχονται πριν φύγουν από την πολιτεία τους. Όπως είπε, είναι μία διαδικασία πιστοποίησης και διαρκών ελέγχων μέχρι να βγουν στον δρόμο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δεν διευκρίνισε αν οι έλεγχοι περιλαμβάνουν και ερωτήσεις για τις απόψεις των φρουρών για την εγκυρότητα των εκλογών, ωστόσο υπό έρευνα βρίσκεται το παρελθόν τους.

Η διαδικασία θεωρείται πολύ δύσκολη, καθώς πιστοποιούνται πάνω από 25.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς, που θα αναλάβουν τη φύλαξη της ορκωμοσίας.

Οι αξιωματικοί του FBI διενεργούν ελέγχους για το παρελθόν αυτών που θα κατεβούν στον δρόμο, με περισσότερες λεπτομέρειες και σε περισσότερα επίπεδα. Μέρος των ελέγχων διενεργεί και η μυστική υπηρεσία. Μόλις βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει εσωτερική απειλή, τότε δίνεται πιστοποίηση!

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Την ίδια ώρα, η Εθνική Φρουρά της πολιτείας της Ουάσινγκτον παρέχει έξτρα εκπαίδευση στα μέλη της υπηρεσίας που φτάνουν στην πρωτεύουσα, ενώ αν ακούσουν κάτι που θεωρείται ακατάλληλο, καλούνται να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους, με στόχο να εμποδιστούν φαινόμενα εξτρεμισμού.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, μέσω του εκτελών χρέη υπουργού Christofer Miller  αντιδρώντας σε αυτές τις αναφορές , με επείγουσα ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν συνίσταται καμία "εσωτερική απειλή" και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τέτοια,  επικρίνοντας τη στάση του FBI.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις