Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ήρθαν τα τέστ του κ@λου. Ξεχάστε τη… μύτη – Πιο αποτελεσματικά τα πρωκτικά


 Το Πεκίνο χρησιμοποιεί πλέον πρωκτικά επιχρίσματα για να κάνει τεστ στους κατοίκους για κορονοϊό. Πρόκειται για μια μέθοδο που ειδικοί επιστήμονες της Κίνας αναφέρουν ότι είναι πιο ακριβής και αυξάνει τις πιθανότητες εντοπισμού του ιού.

Για τη συλλογή των δειγμάτων νουκλεϊνικού οξέος, η μπατονέτα θα πρέπει να εισαχθεί περίπου 2 έως 3 εκατοστά στο ορθό του ατόμου και να περιστραφεί για αρκετές φορές. Μετά την ολοκλήρωση της κίνησης δύο φορές, αφαιρείται και τοποθετείται με ασφάλεια μέσα σε ένα δοχείο δείγματος, όπως ακριβώς γίνεται με τα επιχρίσματα από τη μύτη ή το στόμα. Η όλη διαδικασία λέγεται ότι διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Η κινεζική πρωτεύουσα άρχισε να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο ανίχνευσης πιο συχνά κατά τη διάρκεια μαζικών τεστ, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την θετική διάγνωση για ένα εννιάχρονο αγόρι.

Από τις 17 Ιανουαρίου, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια κάτοικοι στις τρεις περιφέρειες του Πεκίνου έκαναν τεστ για τον κορονοϊό σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!


Πάνω από 1.000 άτομα και μαθητές στο σχολείο του 9χρονου, υποβλήθηκαν επίσης σε διάφορα τεστ, συμπεριλαμβανομένων και των πρωκτικών επιχρισμάτων, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Τα πρωκτικά επιχρίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα για τη τεστ κορονοϊού από πέρυσι, αλλά η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως σε ομάδες στα κέντρα καραντίνας λόγω της ταλαιπωρίας για τον ασθενή, σύμφωνα με έναν Κινέζο εμπειρογνώμονα ελέγχου ασθενειών. Μιλώντας στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CCTV το Σάββατο, ο Li Tongzeng από το νοσοκομείο του Πεκίνου You’an είπε ότι ο κορονοϊός θα επιβιώσει περισσότερο στον πρωκτό ή στα περιττώματα από αυτά τα δείγματα που λαμβάνονται από τον λαιμό και τα ρινικά επιχρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις