Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

«Ρωσική Σαμπάλα» στον Αρκτικό κύκλο!

 


Απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της Υπερβόρειας…

Τζούλια Λιακοπούλου

Στη Βορειοδυτική Ρωσία ανακαλύφθηκαν τα ερείπια αρχαίου αστεροσκοπείου και μυστηριώδεις επιγραφές σε λίθους. Αρκετοί τα θεωρούν απομεινάρια του αρχαίου

πολιτισμού της Υπερβόρειας, μιας απόκρυφης χώρας σαν τη Σαμπάλα και την Ατλαντίδα.

Η Σεϊντόζερο είναι ένα από τα πιο μυστικιστικά μέρη της Βορειοδυτικής Ρωσίας. Τριγυρισμένη από βουνά, είναι κρυμμένη μέσα στην καρδιά της χερσονήσου Κόλσκι. Η ονομασία της σημαίνει «ιερή λίμνη» στη γλώσσα του γηγενούς πληθυσμού Σαάμι. Θεωρούν, ότι εκεί βρίσκονται απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της Υπερβόρειας.

Τη σέβονται σαν έναν ιδιαίτερο τόπο, όπου επιτρέπεται να έρθεις, μόνον αν είναι αναγκαίο, προκειμένου να επικοινωνήσεις με το Μεγάλο Πνεύμα, και να ζητήσεις συμβουλή ή προστασία. Στη Σεϊντόζερο δεν αποτολμά ο καθένας να πάει μόνο και μόνο από περιέργεια… Πόσο μάλλον, αφού η διαδρομή περνά μέσα από ένα σκοτεινό φαράγγι κι ένα επικίνδυνο πέτρινο πέρασμα.

Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν τη λίμνη με σεβασμό, καθώς με αυτή συνδέονται εκατοντάδες ιστορίες για παράξενα, μυστικιστικά φαινόμενα, και την ιδιαίτερη γαλήνια ατμόσφαιρα.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία, τη Σεϊντόζερο προστατεύει ο γίγαντας Κούιβα του οποίου, η γιγαντιαία ανθρώπινη φιγούρα, είναι αποτυπωμένη σ’ ένα βράχο. Η ακριβής προέλευσή της, παραμένει άγνωστη. Οι θρύλοι των Σαάμι αναφέρουν ότι τον κακό γίγαντα τιμώρησαν οι θεοί, χτυπώντας τον με κεραυνούς και μετατρέποντάς τον σε βράχο.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι συγκεκριμένα εδώ έχουν διατηρηθεί τα ίχνη της Υπερβόρειας, ενός μυθικού πολιτισμού που μνημονεύεται στα αρχαιοελληνικά κείμενα, ανάλογου με τη Σαμπάλα και την Ατλαντίδα.

Στους αρχαιοελληνικούς θρύλους αναφέρεται ότι τη χώρα των Υπερβορείων, ενός λαού που διέθετε γνώσεις αποκρυφισμού και ήταν «κοντά» στους θεούς, την επισκεπτόταν συχνά ο ίδιος ο Απόλλωνας ο οποίος προσωποποιούσε τον Ήλιο. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας αναζητούν επιβεβαίωση στις γλωσσικές αντιστοιχίες.

Η πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης του Μούρμανσκ «Υπερβόρεια», Βαλεντίνα Σαρίποβα, λέγει ότι «…η χερσόνησος ονομάζεται “Κόλσκι”, που ηχεί το ίδιο με τον Σλαβικό θεό του ήλιου Κολιαντά, ενώ η “Υπερβόρεια” σε μετάφραση από τα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει πέρα από τον βόρειο άνεμο».

Τουρίστες και μελετητές των μυστηριωδών φαινομένων βρίσκουν συχνά στην περιοχή της Σεϊντόζερο πέτρες με ασυνήθιστα σωστή μορφή, που μοιάζουν με ερείπια αρχαίων κτισμάτων. Η Σαρίποβα ανέφερε ότι «…πρόσφατα ανακαλύφθηκαν υπολείμματα αστεροσκοπείου και συγκεκριμένα πέτρες, στις οποίες έχουν φτιαχτεί βαθουλωτές γραμμές που κατευθύνονται ακριβώς προς τον Πολικό Αστέρα, ενώ σε πολλούς βράχους έχουν χαραχτεί αρχαίες γραφές ή ρουνικά σύμβολα».

Στη χερσόνησο Κόλσκι ανακαλύπτονται και άλλα πράγματα, τα οποία προκαλούν απορίες στους ερευνητές. Από τις αρχές του 20ου ακόμη αιώνα, ο επιστήμονας Αλεξάντρ Μπάρτσενκο, βρήκε στην περιοχή της Σεϊντόζερο μια μυστηριώδη είσοδο που οδηγούσε κάτω από τη γη. Τα στοιχεία των αποστολών του κρίθηκαν από το Τσαρικό καθεστώς απόρρητα. Την είσοδο στη σπηλιά δεν την είδε από τότε πια κανείς, ενώ τον ίδιο τον επιστήμονα τον εκτέλεσαν!

Στις μέρες μας τις έρευνές ξεκίνησε η Ρωσική Κοινωνική Οργάνωση «Kosmopoisk». Οι μετέχοντες στην αποστολή ανακάλυψαν και αυτοί μερικά σπήλαια, αλλά για την ώρα εντελώς συνηθισμένα. Ο Ρώσος ερευνητής παράδοξων φαινομένων, Βαντίμ Τσερνομπρόβ, θεωρεί ότι σε αυτό το θέμα μπορεί να μπει μια τελεία μόνο, αφότου βρεθούν όλες οι υπόγειες είσοδοι. Ο ίδιος αναμένει να βρεθεί οτιδήποτε, ενώ, όσον αφορά τις αρχαίες πόλεις, πιστεύει πως, έστω και αν βρεθούν κτίσματα, τότε αυτά θα βρίσκονται κάτω απ’ τη γη είτε κάτω απ’ το νερό. Ελπίζει λοιπόν, ότι κάποιοι από τους θρύλους θα αποδειχθούν αληθινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις