Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες - Η εισήγηση του ΚΥΣΕΑ


 Την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες εισηγείται το ΚΥΣΕΑ στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, κάνοντας δεκτή την σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται υπουργική απόφαση, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες είχε προαναγγελθεί από το βήμα της ΔΕΘ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Συγκεκριμένα, με την ενέργεια αυτή, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των Οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα).

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είναι διζωνικό σύστημα, δηλαδή να είναι 12 μήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς, όμως για όσους υπηρετούν σε περιοχές του Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να είναι 9 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις