Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Γεωργιάδης για εστιάτορες: Δεν βιάζονται να ανοίξουν


 Τη θέση ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας παράλληλα πως το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.


Χειμερινός τουρισμός

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του χειμερινού τουρισμού, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».


«Μου έκανε η αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» είπε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε:


«Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουν άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».


Εξήγησε δε, πως το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση.


«Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται» δήλωσε ο ίδιος.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.

«Οι πρώτες ημέρες μας δικαίωσαν. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.


Για τις σχολές χορού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην εκπομπή παρενέβη η κ. Ελισάβετ Γεωργούδη, που διατηρεί σχολή χορού και εξέφρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη τα αιτήματα του κλάδου.

«Ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Τίποτα από αυτά δεν θα θέλαμε να έχει συμβεί. Δεν είμαι γιατρός, αλλά από αυτά που ακούω στις συνεδριάσεις με τους ειδικούς η άποψή τους είναι ότι η άθληση σε κλειστούς χώρους, και ο χορός έχει κάποια κίνηση και σωματική επαφή, ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.


«Η επανεκκίνηση της Αμερικής είναι μια ελπιδοφόρα μέρα»

Αναφερόμενος στην ορκωμοσία του Τζο Μπαϊντεν, ο υπουργός είπε:

«Ωραίο θέαμα η ορκωμοσία Μπάιντεν, καταπληκτική η Lady Gaga. Πάντα θαυμάζω την Αμερική για την αγάπη τους στον εθνικό ύμνο και στην σημαία τους. Αυτό εάν γινόταν αυτό εδώ θα έβγαιναν 100 αριστεροί και θα έβριζαν για την αναβίωση του εθνικισμού. Η επανεκκίνηση της Αμερικής είναι μια ελπιδοφόρα μέρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις